Ukrayna, Ekilebilir Tarim Alanlarinin Yüzde 25'Ini Kaybetti

Ukrayna Tarim Bakani Yardimcisi Taras Vysotskyi, Ukrayna’nin isgali nedeniyle Ukrayna’nin ekilebilir tarim alanlarinin yüzde 25’ini kaybettigini açiklayarak, Ukrayna’da tahil hasadinin neredeyse yari yariya düsmesinin beklendigini ifade etti.

Ukrayna, Ekilebilir Tarim Alanlarinin Yüzde 25'Ini Kaybetti
Rusya’nin Ukrayna saldirilari devam ederken, Ukrayna’nin tarim arazilerinin 4’de 1’ini kaybettigi aktarildi. Ukrayna Tarim Bakani Yardimcisi Taras Vysotskyi yaptigi açiklamada, Ukrayna’nin isgali nedeniyle Ukrayna’nin ekilebilir tarim alanlarinin yüzde 25’ini kaybettigini belirterek, tahil hasadinin Rusya’nin isgali nedeniyle geçen yilki 86 milyon tondan bu yil yaklasik 48,5 milyon tona düsmesinin muhtemel oldugunu belirtti.

Taras Vysotskyi, "Ekilebilir arazinin yüzde 25’inin kaybina ragmen, bu yil mahsul ekimi nüfusa gida saglamak için fazlasiyla yeterli" ifadelerini kullanarak, Ukrayna’nin gida güvenligi için bir tehdit olmadigini aktardi.

Vysotskyi, ihraç edilebilir mahsul fazlasinin 30 milyon ton olabilecegini ve bunun da büyük bir gelir kaybi anlamina geldigini ifade etti.

Ukrayna, küresel bir tahil ve tohum yagi üreticisi ancak ihracati Rusya’nin isgalinden bu yana ciddi sekilde etkilendi.
Kaynak: İHA