TIM'in Yeni Baskani Mustafa Gültepe Oldu

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) yeni baskanini seçti. IHKIB Yönetim Kurulu Baskanligi görevini sürdüren Mustafa Gültepe, TIM’in yeni baskani oldu.

TIM'in Yeni Baskani Mustafa Gültepe Oldu
61 Ihracatçi Birligi, 27 sektör ile 100 bini askin ihracatçinin tek çati kurulusu olan Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM), 2021 Ihracatin Sampiyonlari Ödül Töreni ile birlikte 29. Olagan Genel Kurulu’nu Istanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklestirdi. “2021 Ihracatin Sampiyonlari Ödül Töreni ve TIM 29.Olagan Genel Kurulu”na; Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan katildi.

Ihracatin Sampiyonlari Ödül Töreni’nin ardindan gerçeklestirilen Genel Kurulda, ihracat ailesinin yeni baskani da belli oldu. Daha önce birlik ve sektör baskanlarindan büyük bölümünün adi üzerinde uzlasma sagladigi Mustafa Gültepe, Genel Kurul’daki baskanlik seçimine tek aday olarak katildi.

Kullanilan 274 geçerli 273’ünü alan Mustafa Gültepe, Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) 5.Yönetim Kurulu Baskani oldu.

Gültepe konusmasinda, TIM Baskanligi seçimi sürecinde sektörlerin ve birliklerin örnek bir dayanisma sergilediklerinin altini çizdi. 100 bini askin ihracatçi ailesinin liderligi konusunda kendisine güvenen ve destekleyen herkese tesekkür eden Gültepe, sunlari söyledi:

“Küresel ihracattan aldigimiz payi yüzde 50 artirabiliriz”

Gültepe, “Ihracat Türkiye’nin gelecegi ve vazgeçilmezi. Biz Türkiye’yi ihracatta marka ülke yapma hedefiyle yola çiktik. Tüm sektörlerimizde bilimsel ve teknolojik dönüsümü tamamlamak zorundayiz. Yüksek katma degerli ihracat yapan, ulasim ve lojistik altyapisi güçlü, tehditleri firsata dönüstüren, rekabet gücü yüksek bir Türkiye’yi insa etmek durumundayiz. Dünyadaki trendleri izleyen degil, belirleyen bir ülke olmak için çalisacagiz. Ülkemizin küresel ihracattan aldigi pay yüzde 1 civarinda bulunuyor. Bu payi yüzde 50 artiracak potansiyelimizin olduguna inaniyorum. Kilogram basina ihracatta en azindan 2 dolari yakalayabilmeliyiz. Hedefin zor, sürecin mesakkatli oldugunu biliyorum. Ama ortak akilla, 27 sektörümüzün, 61 birligimizin etkin katilimiyla, üstesinden gelemeyecegimiz sorun olmadigina inaniyorum. Yeni dönemde TIM’i strateji ve vizyon liderligi yapan, gündem belirleyen bir kimlige kavusturacagiz. Daha aktif ve senkronize çalisacagimiz birliklerimizden gelecek projeler ve bilgi akisi en önemli veri kaynagimiz olacak. Projeleri olgunlastirip, ekonomi yönetimine tasiyarak ihracatimizin gelisimine katki sunacagiz” dedi.

Gültepe, tüm çalismalarda herkese esit mesafede duracaklarini ve kisir tartismalarin içinde kaybolmayacaklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA