Minik Ögrenciler Tarim Ve Hayvanciligi Çekirdekten Ögreniyor

Balikesir’in Bigadiç ilçesine bagli Yesildere Mahallesinde gelecegin teminati minik ögrenciler kurduklari serada kendi meyve ve sebzelerini üretiyor.

Minik Ögrenciler Tarim Ve Hayvanciligi Çekirdekten Ögreniyor
Balikesir Tarim ve Orman Il Müdürü Erkan Alkan Yesildere Ilkokulu ögrencilerinin sosyal medya üzerinden yapmis olduklari davet üzerine okulun serasinda minik çiftçiler ile bulustu. Müdür Erkan Alkan hayvansal üretiminde desteklenmesi adina Yesildere Ilkokulu ögrencilerine Balikesir Kuzusu hediye etti.

Baris ve Hazal isimli ögretmenlerin önderliginde kendi imkanlariyla olusturduklari serada sebze ve meyve yetistiren Yesildere Ilkokulu ögrencileri gelecegin tarimina yön vermeye hazirlaniyorlar. Ögrencilerin daveti ile gerçeklesen ziyarette Il Müdürü Erkan Alkan, Yesildere Ilkokulu sera alaninda yetistirilen ürünlerin gelisimi ile ilgili süreçleri de yerinde inceleyerek teknik konularda yol gösterici bilgiler verdi. Tarim ve Orman il müdürü Erkan Alkan ögrencilere Balikesir kuzusu hediye etti. Minik ögrenciler tarafindan büyük bir sevinç ile karsilanan Balikesir Kuzusu artik gelecegin teminati çocuklara emanet.

Bigadiç Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Tezcan Koç’un da hazir bulundugu ziyarette, Il Müdürü Erkan Alkan, Yesildere Ilkokulu Okul Müdürüne, projeyi hazirlayan ögretmenlere, ögrencilere tarim ve hayvancilik alaninda kattiklari bilgiler ve degerden dolayi tesekkür ederek Balikesir’de uygulanan projeler ile yürütülen çalismalari anlatti.
Kaynak: İHA