Meksika'da Içerisinde Altin, Gümüs Ve Elektronik Esyalarin Bulundugu 20 Konteyner Çalindi

Meksika’nin Colima eyaletindeki Manzanillo Limani’ndan içerisinde altin, gümüs ve elektronik esyalarin bulundugu 20 adet konteynerin çalindigi bildirildi.

Meksika’nin Colima eyaletinde içerisinde degerli esyalarin bulundugu 20 adet konteyner limanda çalindi. Meksika Donanma Sekreteri Amiral Rafael Ojeda yaptigi açiklamada, hirsizlik olayinin Manzanillo Limani’nin özel sirket tarafindan isletilen bir bölümünde meydana geldigini ifade ederek, silahli 15 kisinin sirket çalisanlarini etkisiz hale getirip is yerindeki vinç ve diger makineleri kullanarak 20 adet konteyneri çaldigini belirtti.

Çalinan konteynerlerin içerisinde altin, gümüs ve elektronik esyalarin bulundugunu aktaran Ojeda, hirsizlarin bilinçli bir sekilde sadece bu konteynerleri çaldigini açikladi.

Ojeda, Manzanillo Limani’nin devlete ait olan bölümünde güvenligin Meksika Donanmasi tarafindan saglandigini belirtirken, soygunun özel bir sirkete ait tesiste yani özel güvenlik görevlilerinin sorumluluk alaninda gerçeklestigini vurguladi.

Ismini vermek istemeyen bir liman isçisi ise, soygun sirasinda hirsizlarin bilinçli olarak sadece içerisinde degerli esyalarin bulundugu konteynerlere yöneldiklerini ifade ederek, bu sebeple liman yönetiminden bilgi sizdirdiklarini düsündügünü aktardi.

Colima Eyaleti Bassavciligi olayla ilgili sorusturmanin devam ettigini bildirdi.
Kaynak: İHA