Kütahya'da Yapimi Tamamlanan 'Frig Çevre Ve Medeniyet Tanitim Merkezi' Hizmete Sunuldu

Kütahya’nin tarih ve turizm potansiyelini tüm dünyaya tanitmak amaciyla yeni bir bakis açisiyla hazirlanan Frig Çevre ve Medeniyet Tanitim Merkezi, Sofça köyünde düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Kütahya'da Yapimi Tamamlanan 'Frig Çevre Ve Medeniyet Tanitim Merkezi' Hizmete Sunuldu
Törende konusan Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Ilimizin gerek ülkemizde gerek dünyaya tanitilmasinda çok önemli bir yeri olacagina inandigim Frig Çevre ve Medeniyet Tanitim Merkezinin hayirlar getirmesini temenni ediyorum. Ilk konu gündeme geldiginde Sayin Valim, çok heyecanliydi ve gerçekten bir seyler kazandirmak için bu isin pesine düstü. En uygun bölgenin burasi olacaginda hemfikir olduk. Dünyanin birçok medeniyetine ev sahipligi yapmis olan kültür ve sanatin merkezi, tanitim için önemli bir görev üstlenecek” dedi.

Vali Ali Çelik, yöresel lezzetlerden geleneksel kiyafetlere dek Kütahya’ya ait degerlerin sunum ve satisinin yapilacagi tesiste, konuklarin çini yapimini da deneyimleyecegini söyledi.



Frig Çevre ve Medeniyet Tanitim Merkezinde, 3D mapping (video haritalama, film ve animasyonlarin dogal dokuya uygun olarak oturtularak yayinlanmasi) yöntemiyle Kütahya’nin tarihi ve dogal güzelliklerinin sunumu yapildi. Proje, egitilmis veri teknolojisi kullanilarak yapay zeka tarafindan yaklasik 2 milyon topografya ve lokasyon verisi islenerek hazirlandi.

Vatandaslarin “3D Mapping” gösterimini ücretsiz deneyimleyerek Kütahya’yi Frig Çevre ve Medeniyet Tanitim Merkezinde kesfedecegini söyleyen Vali Ali Çelik, “Bütün Kütahya’nin görsellerini çok kisa bir sürede zihinlere kaziyabilecek ve bunu ücretsiz sunabilecek bir alan olusturduk. Su anda demosu var, senaryo ve animasyon bütünlestiginde elimizden muazzam bir is çikacak” dedi.

Konusmalarin ardindan tesisin açilis kurdelesi kesildi ve misafirlere tanitimi yapildi.

Açilisa; Vali Ali Çelik, milletvekilleri Ishak Gazel, Ali Fazil Kasap, Belediye Baskani Alim Isik, Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz, Içisleri Bakanligi Danismani Dr. Ali Arif Özzeybek, Altintas Belediye Baskani Arif Teke, Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, protokol üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA