Iran'da Kimya Fabrikasinda Patlama Açiklamasi 72 Kisi Hastaneye Kaldirildi

Iran’in Fars eyaletine bagli Firuzabad sehrindeki kimya fabrikasinda meydana gelen patlama nedeniyle 72 kisi fabrikadan sizan zehirli gazlardan etkilenerek hastaneye kaldirildi.

Iran’in Fars eyaletine bagli Firuzabad sehrinde bulunan sodyum karbonat fabrikasinin amonyak deposunda patlama meydana geldi. Fars Eyaleti Kriz Masasi Müdürü Halil Abdullahi yaptigi açiklamada, patlamada can kaybinin olmadigini ancak su ana kadar 72 kisinin fabrikadan sizan zehirli gaz nedeniyle hastaneye kaldirildigini ifade etti.

Fabrikanin amonyak deposunda meydana gelen patlama ile birlikte bölgeye yayilan zehirli gazlarin yarali sayisini artirma ihtimaline karsi fabrika çevresinde ulasim trafige kapatildi. Fars Eyaleti Kizilay Müdürü Hüseyin Dervisi yaptigi açiklamada, yayilan zehirli gaz nedeniyle bölgenin ulasima kapatildigini belirterek, "Su ana kadar 72 kisi zehirli gaz nedeniyle yaralandi. Daha büyük bir kriz ile karsi karsiya kalmamak için fabrikaya giden tüm ulasim hatlari trafige kapatildi" dedi.

Fabrikada henüz nedeni bilinmeyen patlamaya iliskin inceleme baslatilirken, itfaiye ekiplerinin fabrikada yangin söndürme ve zehirli gazlari temizleme çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA