Ercis'te 2022 Yili Yaz Kur'an Kurslari Ögreticileri Için Seminer Düzenlendi

VAN – Van’in Ercis ilçesinde ’Yaz Kur’an Kurslarinin’ daha etkin ve verimli olmasi amaciyla görev alacak Imam Hatip, Müezzin Kayyim ve Kur’an Kursu ögreticileri için bilgilendirme semineri düzenlendi.

Ercis'te 2022 Yili Yaz Kur'an Kurslari Ögreticileri Için Seminer Düzenlendi
Semineri Ercis Müftülügü Imam Hatiplerinden Yaz Kur’an kurslari Rehber Ögreticisi Özcan Demir verdi. Ercis Kaymakamlik Konferans Salonunda gerçeklestirilen seminerde görevlilere; çocuklarin gelisim döneminin özellikleri, çocuklarla saglikli iletisim kurabilme ve sorumluluk bilinci gelistirme ve etkili ögretmenlik gibi konularda üzerinde durularak çocuklara nasil davranacaklari, egitim materyallerini nasil kullanacaklarini, Yaz dönemi Kur’an egitimini nasil daha faydali hale getirilebilinecegi hususunda bilgilendirme yapildi.

Seminerin açilis konusmasini yapan Ercis Müftüsü Abdullah Bora; Yaz Kur’an kurslarindaki egitim-ögretim hizmetlerinin sevgi, hosgörü ve gönüllülük esasina dayali olarak yürütülmesinin özellikle altini çizdi. Seminerde, kurs programi boyunca ögrencilere degerli olduklarinin hissettirilmesi, güler yüz, sefkat ve anlayis gösterilmesi, yas farkliliklarinin göz önünde bulundurulmasi, mümkün oldugunca yas gruplandirilmalarina dikkat edilmesi ve kursta bulunmalarinin önemi ve amacinin kendilerine anlatilmasi hususunda dikkat çeken Müftü Abdullah Bora; “Yaz Kur’an kurslarimizin, milletimiz ve memleketimiz için hayirlara vesile olmasini Cenab-i Hak’tan niyaz eder, tüm ögreticilerimize ve ögrencilerimize basari ve kolayliklar dilerim” dedi.

Semineri veren Imam Hatip Özcan Demir ise, “Sevgili hocalarimiz, mihrap görevlileri, Kur’an muallimleri, size gelecek olan yavrularimiz Allah’in en büyük emaneti. Allah’in bu en büyük emanetine Peygamberimizin davrandigi gibi davranalim. Onlarla arkadas olalim, onlarla dost olun. Onlarin tatilde olduklarini da unutmadan Allah’in Kitabini, Allah’in dinini yasayarak ögrensinler. Çocuklara ‘çocuklugunuzu caminin disinda birakin’ demeyelim. Çocuklar, çocuklugunuzla beraber gelin. Çocuklugunuzla beraber Allah’in Kitabini ögrenin. Çocuklugunuzla beraber Allah’in Peygamberini ögrenin. Hazret-i Peygamberin çocuklara davrandigi gibi davrandiginizda her sey güzel olacaktir. Çünkü Allah Resulü çocuklarla arkadas gibi konustu.

Çocuklara arkadas gibi davrandi. Bizler de çocuklara çocuk diliyle konusarak, çocuklara arkadas gibi davranarak hareket edebilmeliyiz.

Yaz kurslarimizda çocuklarimiza sadece elifi degil, elif gibi düzgün olmayi da ögretecegiz. Sadece Kuran’i degil, Allah’in Peygamberini, Allah’a nasil secde edilir onu ögretecegiz. Çocuklara yaz kurslarinda ibadetleri, güzel ahlaki ögretecegiz. Çocuklara yönelik davranislarimizi, kullanacagimiz dilimizi, üslubumuzu gelistirmeliyiz” dedi.

Çocuklara Kuran’i çocuk diliyle anlatilmasinin altini çizen Demir, “Kuran’in nasil bir Kitap oldugunu, neden geldigini, kime hitap ettigini, kimin gönderdigini çocuklara çocuk diliyle anlatalim. Kur’an-in, Müslüman olan her çocuga hitap ettigini anlatin. Kur’an bilincini çocuklara anlatmadan Elif-ba’ya baslamayin. Kur’an hakkinda çocuklarimizi bir bilinç sahibi kilalim. Gayemizin sadece Kuran’i ögretmek degil, onu anlamak oldugunu da ögretelim. Tesriflerinizden dolayi hepinize tesekkür ediyorum 2022 yili yaz Kur’an kursu hayirlara vesile olsun güzel hizmetleri hepimize Rabbim nasip etsin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA