Aksaray'a Kazandirilan Proje Ve Yatirimlarin Açilislari Yapildi

Aksaray Ticaret Borsasi ile Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan kente kazandirilan proje ve yatirimlarin açilis törenleri TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’nun katilimiyla gerçeklestirildi.

Aksaray'a Kazandirilan Proje Ve Yatirimlarin Açilislari Yapildi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu ve eski TBMM Baskani Cemil Çiçek bir dizi ziyaret ve açilislar yapmak için Aksaray’a geldi. Hisarciklioglu ve Çiçek’in Aksaray’daki ilk duragi Ticaret ve Sanayi Odasi oldu. Burada “Aksaray is dünyasi ile bulusuyor” programi çerçevesinde düzenlenen 4 farkli açilisa katilan Hisarciklioglu ve Çiçek, ATSO’daki Tahkim ve Arabuluculuk Merkezini, daha sonra Günes Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi ile Elektrikli Araç Sarj Istasyonu ve Meclis Salonu’nun açilisini yapti. Daha sonra Aksaray Ticaret Borsasi’nda, “Sehrin lokomotifi, sehrine deger katiyor” isimli programa katilan Hisarciklioglu ve Çiçek, burada da Tarimsal Depolar ve Is Yerleri, Organize Besi Tesisleri, Lisansli Depolar ve ilçelerdeki tarimsal depolarin açilisini yapti ve Tohum Eleme Tesislerinin temel atma törenine katildi.

"Gidada kendine yeten ülke olmanin önemini hep beraber tekrar hatirladik" diyen Baskan Hisarciklioglu, “Bu sektör baska hiçbir sektöre benzemiyor. Allah yoklugunu göstermesin. Dolayisiyla tarim sektörümüzü gelistirecek adimlar artik çok daha önemli hale geldi. Bu konuda Aksaray Ticaret Borsamizin ortakliginda çok önemli adimlar attik. Toprak Mahsulleri Ofisiyle beraber Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi olarak lisansli depoculugun ana sirketi olan LIDAS’i beraber kurduk. Yine borsamizla birlikte Türkiye Ürün Ihtisas Borsasini beraber kurduk” dedi.

“Bir ülke nasil kalkinir, bir ülke sorunlari nasil çözer” diyen eski TBMM Baskani Cemil Çiçek ise, “Nasil güçlü bir devlet olur sorusunun cevabini bilmek isteyenler varsa, ben olsam üniversitelerde Aksaray’i yüksek lisans tezi, doktora yaparim. Gelip buradaki çalismalari, gayretleri incelesinler. Su unutulmasin, hepimiz is dünyasindayiz. Bu ülke buralara geldiyse nal çivisini bile disardan ithal eden toplu igneyi bile disardan getiren bir Türkiye’den en az 20 bin çesit sanayi malini 200’e yakin dünya ülkesine ihraç yapan hale geldiyse sizlerin sayesindedir” diye konustu.

Kaynak: İHA