Adalet Bakani Bozdag Açiklamasi 'Kimsenin Türk Polisine Ve Askerine El Kaldirmak Haddi Degildir'

Adalet Bakani Bekir Bozdag, polis memuruna yumruk atan HDP’li vekil Saliha Aydemir’e iliskin, “Kimsenin Türk polisine ve askerine el kaldirmak haddi degildir” dedi.

Adalet Bakani Bozdag Açiklamasi 'Kimsenin Türk Polisine Ve Askerine El Kaldirmak Haddi Degildir'
Adalet Bakani Bekir Bozdag, özel bir televizyon kanalinin canli yayin konugu oldu. Gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan Bozdag, “Türkiye’de yasama dokunulmazligi, esasinda milletin temsilcisi olan milletvekillerinin her türlü korku, baski, tehdit, endiseden uzak kalarak temsil ettigi Türk milletinin iradesini Ankara’da cesurca temsil etmek, onlarin taleplerini Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi çatisi altinda hür ve gür bir biçimde ifade etmek için taninmistir. Yoksa bir milletvekilinin terör örgütlerinin önünde, arkasinda, içinde ortasinda yer alarak devletin polisine, askerine, hakimine, savcisina ve kamu görevi yapanlarina saldirmak ve onlara siddet uygulamak için taninmis bir imkan degildir. Bu kalkan, vekillik vazifesini yapmak içindir. Onun disindaki seyler bu kalkandan istifade edemez” seklinde konustu.



“Kimsenin Türk polisine ve askerine el kaldirmak haddi degildir”

Istanbul’da gerçeklestirilen ve aralarinda HDP’li vekillerin de bulundugu yasadisi eylem hakkinda konusan Bozdag, “Dün Istanbul’da yasanan hadise üzerine de 70 kisi hakkinda islem yapildigini ve bunlardan 25’iyle ilgili gözalti karar verildigini ögrendim. Aralarinda vekil oldugu için sorusturma, Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülüyor. Gerekli islemler yapilacak. Fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildikten sonra da eminim TBMM Karma Komisyonu ve Genel Kurulu haddini ve kendini bilmez milletvekili kisi hakkinda gerekli islemleri yapacaktir. Kimsenin Türk polisine, Türk askerine el kaldirma hakki da degildir, haddi de degildir. Maalesef bunlar terör örgütünden ve arkalarinda olan baska destekçilerinden aldiklari güçle hadlerini de asiyorlar ve suç da isliyorlar. Baska eylemlere de sapiyorlar. Karsilarinda Türk milletinin ortaya koydugu irade ile sekillenen hukuku ve yargiyi bulacaklardir. Yaptiklarinin hesabini Türk milleti adina yargiya vereceklerdir. Kimsenin yaptigi kimsenin yanina kar kalmayacaktir. Milletvekilligi sifatini tasiyan birisinin yapacagi bir eylem degildir. Bu, ancak terörist olan birinin yapacagi bir eylemdir. Bu hainligin, alçakligin, haddini ve kendini bilmezlerin farkli bir ifadesidir” dedi.

Kaynak: İHA