Tales Matematik Yarismasi'nda Sanko Gururu

SANKO Okullari ögrencisi Ceren Keltas, 7. Ulusal Tales Matematik Yarismasi’nda Türkiye dördüncüsü oldu.

Tales Matematik Yarismasi'nda Sanko Gururu
SANKO Okullari Fen ve Teknoloji Lisesi 9’uncu sinif ögrencisi Ceren Keltas, Aydin’da düzenlenen ikinci asama sinavinda Türkiye dördüncülügü derecesi elde ederek büyük bir basari sagladi. SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali, ögrencileri Ceren Keltas’in Türkiye geneli düzenlenen matematik yarismasinda kazandigi basariyla adini Türkiye derecesine yazdirmasinin gururunu yasadiklarini belirterek, ögrencisini ve emegi geçen ögretmenlerini kutladi.

Tales Matematik Yarismasi

Tales Matematik Yarismasi, ögrencilerin matematige yönelik olumlu tutum ve ulusal düzeyde matematiksel okuryazarlik becerilerini gelistirme amaciyla iki asamali olarak uygulanmaktadir. yarisma ile ögrencilerin matematik ve fen bilimleri okuryazarligi konusundaki becerilerin artirilmasi amaçlanmaktadir. Burada kullanilan “okuryazarlik” kavrami, ögrencinin bilgi ve potansiyelini gelistirip, topluma daha etkili bir sekilde katilmasini ve katkida bulunmasini saglamak için yazili kaynaklari “bulma, kullanma, kabul etme ve degerlendirmesi” olarak tanimlanmaktadir.

Tales Matematik ve Fen Bilimleri Yarismalarina katilan ögrenciler, her yil mart ayinda yarismanin birinci asamasina katilir ve bu asamada basarili olan ögrenciler ise mayis ayindaki final asamasina katilmaya hak kazanirlar. Ögrencilere her asamada, 25 soruluk çoktan seçmeli ve açik uçlu sorular sorulup 60 dakikada testi bitirmeleri istenir. Final sonunda ögrenciler, bu yarismalara ulusal çapta katilan ögrenciler arasinda hangi seviyede olduklarini görme imkani elde ederler.
Kaynak: İHA