Izmir Körfezi'nde Bir Ilk Açiklamasi Janolus Cristatus Görüntülendi

IZSU Genel Müdürlügünün Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) isbirligiyle yürüttügü Osinografik Izleme Projesi çerçevesinde alinan su alti görüntüleri, Körfez’deki iyilesmenin sürdügünü bir kez daha ortaya koydu. Su alti fotografçisi Murat Kaptan, Izmir Körfezi’nde ilk kez görülen “Janolus cristatus” cinsi kabuksuz deniz salyangozunun fotografini çekerek Baskan Soyer’e hediye etti.

Izmir Körfezi'nde Bir Ilk Açiklamasi Janolus Cristatus Görüntülendi
Izmir Körfezi’ni yeniden yüzülebilir hale getirme hedefi dogrultusunda çalismalarini sürdüren IZSU Genel Müdürlügü, TÜBITAK’la birlikte yürüttügü Osinografik Izleme Projesi çerçevesinde sudaki iyilesmeyi bilimsel veriler isiginda gözlemliyor. Proje ile su alti görüntüleme çalismalari da yürütülüyor. Izmir Körfezi’ndeki biyolojik çesitliligi fotograflarla belgeleyen su alti fotografçisi Murat Kaptan, Bostanli kiyilarinda Körfez’de ilk kez görülen "Janolus cristatus” cinsi kabuksuz deniz salyangozuyla karsilasti. Çektigi fotografi Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’e hediye eden Kaptan, bu türün sadece temiz sularda yasadigini, yumurtalarini birakmis olmasinin burada üreyecegi anlamina geldigini belirterek, “Dalislarda özellikle iç körfez bölgesinde kalan Konak ve Bostanli’da heyecan verici görüntülerle karsilastik. Izmir Körfezi biyolojik çesitliligi ile sasirtmaya devam etti” dedi.

Körfez’deki gelismeleri yakindan takip ettigini söyleyen Baskan Tunç Soyer ise “Izmir Körfezi onlarca yil sonra yeniden hayata dönüyor. Biyolojik çesitliligin günden güne arttigini gösteren bu gelismeler heyecan ve mutluluk verici” diye konustu.

Kaynak: İHA