Iran Devrim Muhafizlari Ordusu'nda Görevli Asker Trafik Kazasinda Öldü

Iran Devrim Muhafizlari Ordusu’nun Özel Hava Kuvvetleri biriminde görevli Ali Kemani’nin Iran’in merkezi eyaletine bagli Humeyn sehrinde geçirdigi trafik kazasi sonucu hayatini kaybettigi açiklandi.

Iran Devrim Muhafizlari Ordusu'nda Görevli Asker Trafik Kazasinda Öldü
Iran’da bir Devrim Muhafizlari Ordusu askeri daha süpheli bir sekilde hayatini kaybetti. Iran Devrim Muhafizlari Ordusu Halkla Iliskiler Birimi tarafindan yapilan açiklamada, Devrim Muhafizlari Ordusu’nun Özel Hava Kuvvetleri biriminde görevli Ali Kemani’nin Iran’in merkezi eyaletine bagli Humeyn sehrinde geçirdigi trafik kazasi sonucu hayatini kaybettigi aktarildi.

Açiklamada, "Özel Hava Kuvvetleri’nde görevli olan Ali Kemani, yillar boyu verdigi mücadele ve essiz vatan savunmasinin ardindan Humeyn bölgesinde görevi sirasinda geçirdigi trafik kazasi nedeniyle hayatini kaybetti. Bu vatan savunucusunun ailesine taziyelerimizi sunariz" ifadeleri kullanildi.

Iran Devrim Muhafizlari’nin süpheli ölümleri

Iran’da son aylarda Devrim Muhafizlari Ordusu görevlilerine yönelik suikastlar ve süpheli ölümler dikkat çekiyor. Ilk olarak 22 Mayis tarihinde Devrim Muhafizlari Ordusu mensubu Albay Seyyad Hodayi, baskent Tahran’da evinin yakinlarinda ugradigi silahli saldiri sonucu hayatini kaybetmis ve saldirinin 2 motosikletli tarafindan 5 el ates edilerek gerçeklestirildigi açiklanmisti. Ardindan 30 Mayis’ta Devrim Muhafizlari Ordusu’na bagli Kudüs Gücü komutanlarindan olan Albay Ali Ismailzade, Kerec kentinde evinin çatisindan düserek süpheli bir sekilde hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA