Ilçenin Tarihi Bu Müzede Sergilenecek

Bursa’nin Orhaneli ilçesinde geçmise isik tutmak için müze kurma çalismalari baslatildi.

Ilçenin Tarihi Bu Müzede Sergilenecek
Orhaneli Kaymakamligi öncülügünde Orhaneli Halk Egiim Merkezi, ilçede ve kirsal mahallelerinde tarihi, kültürel degerleri olan eserleri toplanarak sergilenecek. Orhaneli Halk Egitim Merkezi Müdürü Bayram Yigitbasi, "Orhaneli Kaymakamimiz Mehmet Naim Akgül önderliginde Orhaneli’nin tarihi ve kültürel mirasini yansitan eserleri toplamaya basladik. Bunlarla ilgili vatandasimizdan, köylümüzden, esnafimizdan, daire amirlerimizden destekler aldik ve aliyoruz. Çok kisa bir süre olmasina ragmen ciddi anlamda eserler toplamaya basladik. Bu eserler yeteri seviyede olursa sergileyebilecegimiz bir alan olusturup orada sergilenmesi planlaniyor. Ilçemizin tarihini, kültürel mirasini yansitacak eserlerin toplanip sergilenmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Bu tarihi objeleri toplarken teslim tesellüm tutanagi ile demirbas defterine kaydettiklerini belirten Yigitbasi, "Sergilenen veya sergilenmesi planlanan yerde eserin altina atalarimizin isimlerini de yazarak kime aitse hangi dedemizden, ninemizden kaldiysa eseri kim verdiyse kimin isminin olmasini istiyorlarsa onlarin isimlerini yazarak, torunlarimizin torunlarina sergileyebilecegimiz bir alan birakmak istiyoruz. Tüm Orhaneli vatandaslarimizdan destek bekliyor, sizlerde evinizde bulunan sizin için atil durumda olan ama aslinda Orhaneli için kiymetli, gelecek nesillerimize isik tutacak esyalar ile birlikte Orhaneli Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüze gelebilir destek olabilirsiniz" diye konustu.

Orhaneli Kaymakamligi öncülügünde baslatilan, Halk Egitim Merkezi Müdürlügünce yürütülen proje halk tarafindan büyük destek görürken, vatandaslar tarafindan onlarca tarihi ve kültürel degeri olan malzemeler Halk Egitim Merkezi Müdürlügüne getirilmeye basladi.

Kaynak: İHA