Bugday Tarlasi Alev Alev Yandi, Çiftçi Mahsulü Hasat Ederek Kurtarmaya Çalisti

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde elektrik tellerinin birbirlerine çarpmasi sonucu çikan kivilcimlar bugday tarlasina düstü. Rüzgar nedeniyle bugday tarlasi kisa sürede alevlere teslim olurken, yangin sirasinda tarlasi hasat edilen çiftçi de alevlerin siçramadigi yerde kalan bugdaylari biçerdöverle hasat ederek kurtarmaya çalisti.

Bugday Tarlasi Alev Alev Yandi, Çiftçi Mahsulü Hasat Ederek Kurtarmaya Çalisti
Olay, Düziçi ilçesi Bostanlar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Süleyman ve Adem Sevimli kardesler ögleden sonra kendilerine ait bugday tarlasini hasat ettirmeye basladi.

Hasadin yarisina geldikleri sirada tarlanin içerisinden geçen elektrik tellerinin birbirlerine çarpmasi sonucu çikan kivilcimlar tarlaya düstü. Rüzgarin da etkisiyle kisa sürede alevlere teslim olan yaklasik 100 dönüm tarlanin yarisi yanarak küle döndü. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayida itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklasik 2 saatlik çalisma sonunda yangin kontrol altina alinirken, sogutma çalismalari baslatildi.

Öte yandan, rüzgar nedeniyle kisa sürede alevlere teslim olan bugday tarlasinda devam eden hasat daha da hizlandirildi. Yangin sirasinda tarlasi hasat edilen çiftçi, alevlerin siçramadigi yerde kalan bugdaylari biçerdöverle hasat ederek kurtarmaya çalisti.
Kaynak: İHA