Aydin'da Hastalar, Baska Hastanelere Sevk Edildi

Aydin’da etkili olan saganak yagis nedeniyle su basan Aydin Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’nde riskli bölgelerde bulunan hastalar, baska hastanelere sevk edildi.

Aydin'da Hastalar, Baska Hastanelere Sevk Edildi
Aydin genelinde etkili olan saganak yagis nedeniyle birçok sokak ve caddeler adeta göle dönerken, Aydin Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’ni de su basti. Yolun alt kisminda bulunan acil girisi önü yagmur sulari ile göle dönerken, yagmur sulari da su tahliye pompasi ile hastane disina tahliye edildi. Hastanede su tahliye çalismalari gerçeklestirilirken, su basmasi sonucu elektrik panosunun da zarar gördügü tespit edildi. Elektrik hattinin zarar görmesi ve yangin ihtimali sebebiyle hastanede gerekli önlemler alindi.

Hastanede çalismalar devam ederken Aydin Valisi Hüseyin Aksoy ve Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz de hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Yapilan ilk incelemelerin ardindan hastanenin riskli bölgelerinde bulunan hastalar da tahliye edildi. Tahliye edilen hastalarin uygun görülen baska hastanelere sevk edildigi ögrenildi. Hastanede incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Aksoy ise vatandaslar ile görüserek geçmis olsun dileklerini iletti.

Tüm ekiplerin yogun bir çaba sarf ederek çalismalari gerçeklestirdigini ifade eden Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz; “Ilimizde yasanan saganak yagis nedeniyle hastanemizde meydana gelen su baskini olayinda arkadaslarimizla ivedilikle müdahale edildi. En büyük önceligimiz hasta ve çalisan güvenligimiz, tüm tedbirleri aldik. Yaralanma ve can kaybinin yasanmamis olmasi en büyük tesellimiz. Ekiplerin hizli müdahalesi ile sularin tahliyesi hassasiyetle sürmekte ve ilk incelemelere göre elektrik panosu ve trafolarin zarar gördügü tespit edildi. Tedbir amaciyla riskli gördügümüz hastalarimizin ve personellerimizin güvenligi için bazi hastalarimizi uygun hastanelerimize naklettik. Bazi hastalarimizi da uygun görülen hastanelere sevkini gerçeklestirdik. Hastanemiz idarecileri ve çalisanlari ayni zamanda çevre hastanelerimiz çalisanlari mükemmel bir uyum içinde çalismalari gerçeklestirdi ve kimse hiçbir zarar görmeden nakiller tamamlandi. Çalismalar araliksiz devam ediyor ve en kisa sürede hastanemizi eski haline getirecegiz. Valimiz Hüseyin Aksoy da tüm bu süreci yakindan takip etti ve Valimizin koordinesinde tüm çalismalarimizi gerçeklestirdik. Ayni zamanda tüm kurumlara ve çalisma arkadaslarimiza minnettariz” dedi.

Kaynak: İHA