Akaryakit Istasyonunda LPG Pompasi Alev Aldi, Panik Ani Kameraya Yansidi

Adiyaman’in Gölbasi ilçesinde bir akaryakit istasyonunda LPG pompasi alev alarak patladi. Patlama ani ve sonrasinda yasanan panik amatör kamera tarafindan kaydedildi.

Akaryakit Istasyonunda LPG Pompasi Alev Aldi, Panik Ani Kameraya Yansidi
Olay, Adiyaman-Kahramanmaras karayolu Çatalagaç köyü girisinde bulunan akaryakit istasyonunda meydana geldi. Ilk belirlemelere göre, LPG pompasinda elektrik aksamindan kaynakli yangin çikti. LPG pompasini kisa sürede alevler sardi. Istasyon çalisanlari ve araç sahipleri yangin çikinca araçlari çekmek istedi. Tam da bu esnada LPG pompasinda patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte panik yasandi. Yasananlar cep telefonu kamerasi tarafindan kaydedildi.

Alevlerin yükseldigi akaryakit istasyonundaki yangin geceyi aydinlatti. Çalisanlar, LPG tankinin vanasini kapatarak, yeni patlamalarin olmasinin önüne geçti. Ihbar üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekiplerinin çalismalari sonucu yangin kontrol altina alinarak söndürüldü. Ölen ya da yaralananin olmadigi yanginda akaryakit istasyonunda maddi hasar meydana geldi.

Görgü tanigi Eyüp Daglilar, “Biz çay içiyorduk oradan bir ses geldi, bir baktik alev aldi. Ondan sonra bir patlama oldu. Itfaiyeyi aradik, itfaiye de geldi. Bu sirada biz yangin tüpleriyle müdahale etmeye çalistik” dedi.

Olayla ilgili sorusturma sürdürülüyor.
Kaynak: İHA