AFAD'tan Çadir Kentteki Magdur Aileye Çadir Destegi

Aksaray’da mevsimlik tarim isçisi olarak geldikleri çadir kentte etkili olan saganak yagis sonrasi çadirlarini su basan 10 kisilik aileye AFAD ekipleri tarafindan yeni çadir kurularak gida yardimi yapildi.

AFAD'tan Çadir Kentteki Magdur Aileye Çadir Destegi
Aksaray’da 2 gündür etkili olan saganak yagis hayati olumsuz etkilerken Merkeze bagli Ulukisla Köyünde mevsimlik tarim isçilerinin yasadigi çadir kentte 10 kisilik ailenin barindigi çadiri su basti. Su basmasi sonucu zarar gören çadir kullanilmaz hale gelirken magdur olan aile diger tarim isçilerinin çadirlarina sigindi. Ailesi için yeni bir çadir temin etmek isteyen Ibrahim Asi (37) durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine çadir kente giden Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü ekipleri burada incelemelerde bulundu. Çadir kentte magdur olan aile için harekete geçen AFAD ekipleri aile için su geçirmez ve isiya duyarli çadir kurdu. Yaklasik 1 saat süren çadir kurulumunun ardindan AFAD ekipleri tarafindan aileye gida destegi de saglandi.

Çadirini su basan Ibrahim Asi, “Sanliurfa’dan mevsimlik isçi olarak Aksaray’a geldim. Bu aksam da yagmur siddetli olunca çadirlarimiza su basti. Sag olsun AFAD ekibimize tesekkür ederim. Devletimize Allah zarar ziyan vermesin. Yardimci oldular tesekkür ederim. Aksaray Ulukisla köyündeyiz, arkadaslar sag olsun buraya kadar geldi. Yoruldular, çadir kurdular bize tesekkür ederim onlara da devletimize de” dedi.

Kaynak: İHA