Pekka Haavisto Açiklamasi 'Türkiye'de Finlandiya'nin Ilgisini Çekebilecek Bazi Silah Teknolojileri Var'

Finlandiya Disisleri Bakani Pekka Haavisto, Türkiye’nin ürettigi IHA ve SIHA’lara atifta bulunarak, “Türkiye’de Finlandiya’nin ilgisini çekebilecek bazi silah teknolojileri var. Herkes bu dronlari ve diger sistemleri takip etti. Ama acele etmek istemiyorum. Önce mevcut müzakerelerin durumuna bakalim” dedi.

Pekka Haavisto Açiklamasi 'Türkiye'de Finlandiya'nin Ilgisini Çekebilecek Bazi Silah Teknolojileri Var'


NATO üyelikleri konusunda Türkiye’nin kaygilarini gidermeye çalisan Finlandiya ve Isveç’ten olumlu mesajlar gelmeye devam ediyor. Finlandiya Disisleri Bakani Pekka Haavisto yaptigi açiklamada, Finlandiya ve Türkiye’nin NATO müttefiki olmalari durumunda birbirleriyle silah anlasmalari yapabilecegini belirterek, “Türkiye’de Finlandiya’nin ilgisini çekebilecek bazi silah teknolojileri var. Herkes bu dronlari ve diger sistemleri takip etti. Ama acele etmek istemiyorum. Önce mevcut müzakerelerin durumuna bakalim” dedi.



Finlandiya’nin Türkiye’ye silah ambargosu uygulamadigini ve ihracatin duruma göre belirlendigini ifade eden Haavisto, ancak NATO’nun savunma taahhüdü göz önüne alindiginda, Finlandiya’nin NATO üyesi olmasi halinde herhangi bir silah ihracatina yönelik kararda dikkate alinacagini da sözlerine ekledi.

Türkiye, terör örgütü PKK/YPG’ye verdikleri destek nedeniyle Finlandiya ve Isveç’in NATO üyeligini veto ederken, söz konusu iki ülkede Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine düzenledigi askeri operasyonlar nedeniyle Türkiye’ye silah ambargosu uyguluyor.

Kaynak: İHA