Yasar Üniversitesinden Lise Yaz Okulu

Yasar Üniversitesi, bu yil ilk kez lise ögrencileri için lise yaz okulu düzenliyor. Akademik egitimin yani sira sosyal aktivitelerin ve spor etkinliklerinin de oldugu program çerçevesinde lise ögrencileri, üniversite deneyimi yasama firsati yakalayacak ve ilgi duyduklari bölümler hakkinda bilgi sahibi olacak.

Yasar Üniversitesinden Lise Yaz Okulu
Lise ögrencilerinin üniversite deneyimi elde etmelerini amaçlayan Yasar Üniversitesi Lise Yaz Okuluna basvurular basladi.

"Finans, Yönetim ve Uluslararasi Iliskiler", "Gastronomi ve Turizm", "Hukuk ve Psikoloji", "Mühendislik ve Teknoloji" ile "Tasarim ve Modelleme" egitim programlari ile ögrencilere, seçtikleri alanlarda akademik yetkinlik kazandirmanin yani sira; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif anlamda katki saglamak hedefleniyor. 18-29 Temmuz 2022 tarihleri arasinda iki hafta sürecek yaz okuluna, hazirlik sinifi hariç tüm lise ögrencileri basvurabiliyor. Ögrenciler, program boyunca aralarinda Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer’in de bulundugu akademisyenler ile sektör profesyonellerinden dersler alacak. Programdaki derslerle lise ögrencilerinin gelecege dair kararlarini daha iyi sekillendirmeleri, üniversite tercihlerini daha bilinçli yapmalari, çok kültürlü üniversite ortamina hazirlanmalari da saglanacak.

Yaz okulu süresince ögrencilere; akademik derslerin yani sira ilgi duyduklari mesleklere yönelik is dünyasi bulusmalarindan kisisel gelisim atölyelerine, ögretici sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere katilmaya kadar pek çok olanak sunulacak. Programa katilmaya hak kazanan ögrenciler, derslerin yapilacagi Selçuk Yasar Kampüsünün tüm imkanlarindan yararlanabilecek.

Ögrenciler, isteklerine göre gündüz katilimli veya Yasar Üniversitesi Ögrenci Yurdunda konaklamali lise yaz okulu seçeneklerini tercih edebilecek. Tatil dönemini eglenceli bir ögrenme sürecine dönüstürecek ve ögrencilerin ufuklarini genisletmesine katkida bulunacak yaz okuluna erken kayit, 3 Haziran 2022, kayitlar ise 1 Temmuz 2022’ye kadar sürecek. Ögrenciler, daha fazla bilgi almak ve kayit için https://lyo.yasar.edu.tr/ adresini ziyaret edebilir.
Kaynak: İHA