Selin Yiktigi Sanayi Sitelerinde Sona Gelindi Açiklamasi Sahiplerine Teslim Edilecek

Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinde zarar gören Bozkurt ve Abana Sanayi Sitelerinde çalismalarda sona gelindi. Sanayi sitelerinin bu ay tamamlanarak hap sahiplerine teslim edilecegi ve 2 büyük tekstil fabrikasinin da faaliyete geçecegi belirtildi.

Selin Yiktigi Sanayi Sitelerinde Sona Gelindi Açiklamasi Sahiplerine Teslim Edilecek
Kastamonu’da 11 Agustos 2021 tarihinde meydana gelen sel, can kayiplarinin yani sira çok sayida ev ve is yerinin zarar görmesine sebep oldu. Sel afeti sebebiyle Bozkurt ve Abana ilçelerindeki sanayi siteleri de yikildi. Ilçelerdeki temizligin ardindan yüzlerce ailenin geçimini sagladigi Bozkurt ve Abana Sanayi Sitelerinin projesi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan tamamlanarak kisa sürede ihale edildi. Yapim çalismalarinda sona gelinen Bozkurt ve Abana Sanayi Sitelerinin bu ay içerisinde tamamlanarak hap sahiplerine teslim edilecegi ögrenildi.

87 milyon 450 bin liraya ihale edilen Bozkurt Sanayi Sitesi’nde, iki büyük tekstil fabrikasinin bu ay içerisinde üretime baslayacagi belirtildi. Ayrica Bozkurt Sanayi Sitesinde 54 dükkanda yer alacak. Çelik konstrüksiyon olarak yapilan sanayi sitesinde su baskinlarinin önlenmesi için gerekli önlemler de alindi. 12 bin dönüm arazi üzerine insa edilen Bozkurt Sanayi Sitesi, teslim edilmesinin ardindan yaklasik 750 kisiye istihdam saglamasi bekleniyor.

“Bu ay dükkanlarimizin teslimlerini yapacagiz”

Kis mevsiminin agir geçmesinden ötürü çalismalarin aksadigi Bozkurt Sanayi Sitesinde isyerlerinin hak sahiplerine teslimlerinin yapilacagini belirten Bozkurt Kaymakami Murat Atici, “11 Agustos 2021’de meydana gelen sel felaketinin ardindan devletimiz tüm kamu kurum ve kuruluslariyla ilçemizde oldular. Kisin yasanan 3-4 metrelik kar yagisindan dolayi sanayi sitemizin bitimi biraz ertelendi. Ama Mayis ayinin sonunda ya da Haziran ayinin basinda 2 tane büyük tekstil fabrikasi basta olmak üzere toplamda 54 tane dükkanimizin teslimini yapacagiz. Ayriyeten Sayin Cumhurbaskanimiz, 11 Agustos’un hemen akabinde ilçemizdeki ziyaretinde dogalgaz sözü vermisti, su anda komsu ilçemiz olan Abana’da dogalgaz çalismalari basladi.

Bizim çalismalarimiz da Ramazan Bayrami’nin akabinde ilk basta sanayi sitemizde baslamak üzere ilçemize sene sonuna kadar Sayin Cumhurbaskanimizin vermis oldugu söz neticesinde kavusturmus olacagiz. Keske canlarimiz gitmeseydi, bu maddi kayiplar daha iyisi olacak sekilde tarafimizca yapilacakti. Tekrardan vefat eden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlari ve kalanlara bassagligi diliyorum” dedi.



“Sanayi Sitelerinin yapimi yüzde 90 tamamlandi”

Abana ve Bozkurt Sanayi Sitelerinin yapiminin yüzde 90 civarinda tamamlandigini belirten Abana Kaymakami Salih Agar, “11 Agustos’ta Bozkurt ve Abana’yi etkileyen büyük sel afetinden sonra devletimiz tüm imkanlariyla hem Bozkurt’ta hem Abana’da hem de Kastamonu’nun diger ilçelerinde tüm kurumlariyla birlikte çalismaktadir. Selden dolayi büyük zarar gören Abana’nin eski günlerine geri getirme çalismalari devam ediyor. Devletimiz her noktada, Türkiye’nin her il ve ilçesinde varligini göstermektedir. Ezine Çayi’nin kiyisinda bulunan, hem Abana’nin hem de Bozkurt’un mevcut sanayi faaliyetlerinin yürütüldügü sanayi bölgesi su anda yenilenme asamasindadir. Özellikle Abana’daki sanayi bölgemiz 40 dükkandan olusmakladir. Bu 40 dükkan yüzde 80 ile 90 civarinda bitirme asamasindadir ve Mayis ayi ortasi ya da Haziran ayina dogru dükkanlar hak sahiplerine teslim edilecektir. Sanayi bölgesinde çok güzel dükkan ve is yerleri yapilmaktadir. Biz de açilisini büyük bir heyecanla bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA