Organik Domates Fidesi Almak Için Metrelerce Kuyruk Olusturdular

Kocasinan Belediyesi tarafindan dagitilan ata tohumundan yetisen organik domates fidesini almak isteyen vatandaslar metrelerce kuyruk olusturdu. Fideden almak isteyen vatandaslar birbirleriyle yarisirken, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar; "Vatandasimizin yogun kalabaligiyla karsilastik. Geceden itibaren sirada bekleyen vatandaslarimiz vardi ve sabahin erken saatlerinde fidelerimiz dagitilmaya baslandi" dedi.

Organik Domates Fidesi Almak Için Metrelerce Kuyruk Olusturdular
Kocasinan Belediyesi tarafindan kentin üç ayri noktasinda es zamanli olarak 11 bin paket olmak üzere toplam 500 bin kök organik domates fidesi dagitildi. Ata tohumu olan ’Karahidir’dan yetismis fideden almak isteyen vatandaslar gece saatlerinde dagitim alanina gelerek beklemeye baslarken, metrelerce kuyruk olusturdu. Olusan kuyrugun sonu görülmezken, vatandaslar fide alabilmek için birbiriyle yaristi. Dagitim alanina gelen Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, ilginin yogun oldugunu ifade ederek; "Ara verilince ciddi manada beklenti artmis vaziyette. 2 senedir Covid-19’dan dolayi dagitamiyorduk. Bugün yeniden geleneksel ’Karahidir’ olarak bilinen yöresel tohumdan olusmus olan domates fidesini dagitmaya basladik. Vatandasimizin yogun kalabaligiyla karsilastik. Geceden itibaren sirada bekleyen vatandaslarimiz vardi ve sabahin erken saatlerinde fidelerimiz dagitilmaya baslandi. Bereketli olsun. Bugün yaklasik 500 bin adet fideyi dagitmis olacagiz ve Kayseri’nin farkli bölgesinde vatandasimiz ekecek" dedi.

Kadiniyla erkegiyle, yaslisiyla, genciyle etkinlige ilgi gösteren vatandaslar; Kocasinan Belediyesi hizmet binasi önündeki Mimarsinan Parki ile Beyazsehir Kirlangiç Parki ve Ziya Gökalp Merkez Parki’nda yapilan dagitimda toplam 500 bin fideyi yaklasik 1 saatte tüketti. Fide alabilen vatandaslar ise Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA