Kusadasi Belediyesi'nden Isgaliye Indirimi

Kusadasi Belediye Meclisi, pazar yerlerinde uygulanan isgaliye ücretlerinde yüzde 20 oraninda indirim yapma karari aldi. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, pazar yeri esnafina kira indirimini etiketlerine yansitmalari çagrisinda bulundu.

Kusadasi Belediyesi'nden Isgaliye Indirimi


Kusadasi Belediye Meclisi Mayis ayi olagan toplantisi Kervansaray’da yapildi. Sosyal belediyecilik alaninda yürüttügü çalismalarla Türkiye’ye örnek olan Kusadasi Belediyesi, Belediye Baskani Ömer Günel baskanliginda gerçeklesen meclis toplantisinda önemli bir karara daha imza atti. Pandemi döneminin basindan bu yana belediye kiracisi esnafa 6 milyon 383 bin TL’lik destekte bulunan Kusadasi Belediyesi, yüksek enflasyon rakamlari nedeniyle zor günler geçiren pazar yeri esnafini da yalniz birakmadi.

Belediye Meclis Üyeleri Seyfi Seyhan Suvari, Hayati Atli, Emre Fazlilar, Gürol Turhan ve Melahat Yaylaci’nin verdigi önerge ile Kusadasi Belediye Meclisi gündemine gelen kent genelindeki pazar yeri kiralarinda yüzde 20 oraninda indirim yapilmasi talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu dogrultusunda oy birligiyle kabul edildi.

Indirim kararinin ardindan konusan Baskan Ömer Günel “Bir yandan artan maliyetler karsisinda ayakta durmakta güçlük çeken pazarci esnafimiza destek olurken bir yandan da günden güne artan enflasyon rakamlari karsisinda alim gücü giderek düsen hemsehrilerimize destek olmak amaciyla pazar yeri kira bedellerinde indirim yaptik. Biz Kusadasi Belediyesi olarak üzerimize düseni yerine getirdik ve isgaliye gelirlerimizin yüzde 20’lik kismindan vazgeçerek indirime gittik. Pazar yeri esnafimiz da uyguladigimiz kira indirimini etiketlerine yansitarak üzerlerine düseni yapmalidir. Indirim karari pazarci esnafimiza ve hemsehrilerimize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA