Kleopatra Bisiklet Festivali

İçel Büyüksehir Belediyesinin ilk kez düzenledigi ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’, 3 gün süren keyifli programlarin ardindan son buldu. Birçok sehirden 210 katilimcinin yer aldigi festivalde cosku tüm Tarsus’a yayildi.

Kleopatra Bisiklet Festivali
Kent merkezindeki 3.2 kilometrelik bisiklet turuyla baslayan festival, 3 gün boyunca kent turlariyla devam etti. İçel merkezden ve Türkiye’nin birçok ilinden festivale gelen katilimcilar, Tarsus tarihinin derinliklerine dogru pedal çevirdi. 6 Mayis’ta baslayan açilis turunun ardindan bisikletliler, Adanalioglu ve Kazanli sahilleri ile yakin köyleri dolasti. Ikinci günde Nusret Mayin Gemisi, Huzurkent ve Girit Köyü’nü gezerek öglen saatlerinde ‘kültür turu’ düzenleyen bisikletliler, festivalin son gününde ise Tarsus Selalesi, E-5 Karayolu üzerinden Saglikli Köyü’ndeki Roma Yolu’na dogru pedal çevirdi. Bisikletliler, Tarsus Baraji ve Tarsus Doga Parki’na dogru çevirdikleri pedallarla festivalin kapanis turunu atti.

Festivalin ilk gününden itibaren katilimcilar, Tarsus Gençlik Kampi’nda agirlandi. 3 gün boyunca yakilan kamp atesleri ve müzikli eglenceler ile bisikletliler kentten unutulmaz anilarla ayrildi. Festival açilisinda bisikletlilerle birlikte pedal çeviren Baskan Seçer, “Kleopatra Bisiklet Festivali, Tarsus’ta bir ilk. Insallah her yil hep beraber bu festivalin devam etmesini, geleneksel hale gelmesini saglayacagiz. Zaten biliyorsunuz ben bir bisiklet kullanicisiyim. Haftanin en az 3 günü İçel’de sabah erken saatlerde bisiklet sürerim, sahilde gezerim, spor yaparim. Gayet de memnunum, herkese de tavsiye ediyorum, hemen bir bisiklet alsinlar ve pedal çevirmeye baslasinlar" dedi.

Dolu dolu bir festival coskusu ile güzel anilar biriktiren bisikletliler, kentten ayrilmadan önce yasadiklari duygulari dile getirdi. Festivalde emegi geçen herkese tesekkür ederek duygularini paylasan Cemile Yurtsever, “Her sey çok güzeldi. Çok memnun kaldim. Festivalimiz, gittigimiz yerler çok güzeldi. Girit Köyü çok güzeldi. Seneye yine görüsürüz insallah” diye konustu.

Sema Gücü ise festivali çok begendigini belirterek, “Belediye baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Çok güzel bir karsilama yapti bize. Dogal güzellikleri görmek, güzel lezzetleri tatmak için geldik. Güzel insanlari tanidik. Sehrinizi kendi sehrimizde formalari giyerek tanitmayi düsünüyoruz. Çok güzel geçti. Parkurlar çok güzeldi. Sag olsun herkesin emegi çok fazlaydi. Gerçekten unutamayacagimiz bir festival yasadik. Çok güzel anilarla geri dönüyoruz. Her zaman Tarsus’u anlatacagiz ve hatirlayacagiz ama tekrar da gelecegiz” seklinde konustu.

Tarsus Bisiklet Toplulugu’ndan Ahmet Özpinar de “Insanlarin güler yüzlü olmasi, bisiklet sürme, farkindalik olusturmak, ‘yollarda biz de variz’ demek çok önemli. Bunun için yollardayiz. Tarsus’un tarihi yerlerini gezdik. Gerçekten yorucu da olsa keyifli ve bir o kadar da bizler için gurur verici” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA