KKTC Cumhurbaskani Tatar, Hükümeti Kurma Görevini Içisleri Bakani Üstel'e Verdi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, hükümeti kurma görevini Içisleri Bakani ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel’e verdi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar, Hükümeti Kurma Görevini Içisleri Bakani Üstel'e Verdi
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Basbakan Faiz Sucuoglu liderliginde 25 Nisan’da kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Dogus Partisi’nde (YDP) olusan koalisyon hükümeti 30 Nisan’da istifa etmisti. Hükümetin istifasinin ardindan Cumhurbaskani Ersin Tatar, hükümeti kurma görevini Içisleri Bakani ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel’e verdi.

Görevlendirme, Cumhurbaskanligi Basin ve Halkla Iliskiler Bürosu tarafindan yapilan açiklama ile duyurularak, Cumhurbaskani Ersin Tatar’in yerel saatle 17.30’da UBP Genel Baskani ve Basbakan Faiz Sucuoglu’nu Cumhurbaskanligi’nda kabul ettigi ifade edildi.

Açiklamada, “Cumhurbaskani Tatar, UBP Genel Baskani ve Basbakan Sucuoglu ile istisarelerde bulunduktan sonra, Anayasa’nin 106. maddesinin 2’nci fikrasina dayanarak UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel’i yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi” denildi.

Açiklamada, Anayasa’nin 106 maddesinin 2’nci fikrasinin “Cumhurbaskani, Bakanlar Kurulu’nu kurma görevini, güvenoyu alabilecek bir grup baskanina veya milletvekiline verebilir” ifadelerini içerdigi de hatirlatildi.

Anayasa uyarinca Üstel’in kabinesini 15 gün içinde Cumhurbaskani’na sunmasi veya görevi iade etmesi gerekiyor.
Kaynak: İHA