3 Ayda 50 Bin Adet Pil Ve 30 Bin Adet Mavi Kapak Topladilar

Kütahya Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, ’Sifir atik’ projesi ile çevre için adeta seferber oldu. Ögrenciler, sokak sokak, mahalle mahalle dolasarak, 3 ay içerisinde 30 bin adet pil ve 40 bin adet mavi kapak topladi.

3 Ayda 50 Bin Adet Pil Ve 30 Bin Adet Mavi Kapak Topladilar
Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Ögretmeni Sefer Mumcu Kizilçim, “Projemize basladigimizda ben ögrencilerimize ’Sifir kati atik’ projesinin ne oldugunu anlattim ve bu projenin gerekliligi anlattim. Bazi ufak farkindaliklarla günlük hayatimizda neler yapabiliriz bu projeye nasil destek olarak biliriz diyerek ögrencilerimize sorumluluk bilincini kazandirarak çevre sevgisi asilamakti. Daha sonra uygulama kisminda tüm okul ögrencilerimizin katilimini aldik ve 50 adet pil ve 30 bin adette mavi kapak topladik. Uygulamaya, sadece ögrencilerimiz ile sinirli kalmadi. Velilerimiz, ögretmenler arkadaslarimiz ve Kütahya esnafindan çok güzel dönütler aldik. Biz pilleri toplamaya basladiktan sonra Kütahya Belediyesi’nin de projesi oldugunu duyduk ve pilleri oraya göndermeye basladik. Mavi kapaklari ise derneklere göndererek engelliler için tekerlekli sandalye almaya destek veriyoruz” diye konustu.

Okulun Erol Samar ve Gamze Nur Bodur isimli ögrencileri, 3 ay boyunca mahalle mahalle, sokak sokak dolasarak pil ve mavi kapak topladiklarini dile getirdiler.
Kaynak: İHA