Ukraynali Gazeteci, Harkov'daki Çatismalarda Öldürüldü

Ukrayna’nin Harkov sehrinde Rus ordusu ile çikan çatismalarda gazeteci ve Ukrayna Silahli Kuvvetleri Tegmeni Maksim Medinsky hayatini kaybetti.

Ukraynali Gazeteci, Harkov'daki Çatismalarda Öldürüldü
Rusya- Ukrayna savasi devam ederken, Ukrayna’nin Harkov sehrinde çikan çatismalarda bir gazetecinin öldürüldügü açiklandi. Ukrayna’nin Odessa bölgesine bagli Bolhrad Belediye Meclisi yaptigi açiklamada, gazeteci ve Ukrayna ordusunda görev alan tegmen Maksim Medinsky’nin, Rus ordusu ile çikan çatismalarda hayatini kaybettigini bildirdi. Bolhrad Belediye Meclisi tarafindan yapilan açiklamada, “Hemsehrimiz hiç tereddüt etmeden Ukrayna’yi savunmaya, Ukrayna’nin gerçek bagimsizligi için savasmaya 2014’te basladi.

Askerlik ve kamu görevini yerine getirdi. Hiçbir teselli sözü onu bir ogul, koca ve baba olarak geri getiremez. Ailesine söylenecek hiçbir söz, hissettikleri aciyi ve çaresizligi gölgede birakamaz” denildi.

Kiev Ulusal Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun olan ve çesitli kurumlarda çalisan 33 yasindaki gazeteci Medinsky, 2014 yilinda gönüllü olarak Rusya- Ukrayna savasina katilmisti. Görevlerinin 1 yilini cephede 4 ayini ise Donetsk sehrinde gerçeklestiren Medinsky’nin 24 Subat’ta baslayan Rusya- Ukrayna savasina katilarak tekrar Ukrayna ordusunda görev aldigi kaydedildi.
Kaynak: İHA