Kusadasi'nda Hidirellez Iki Gün Boyunca Kutlandi

Anadolu’da baharin müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hidirellez Kusadasi Belediyesi tarafindan Kesedagi’nda düzenlenen bir senlikle kutlandi. Çesitli etkinliklerin yer aldigi senlige katilan Kusadalilar keyifli anlar geçirdi.

Kusadasi'nda Hidirellez Iki Gün Boyunca Kutlandi
Kusadasi’nda Hidirellez 2 gün boyunca düzenlenen çesitli etkinliklerle cosku içerisinde kutlandi. Ilk gün Hacifeyzullah Mahallesi Tepe Sokak’ta gerçeklestirilen kutlama programi daha sonra Kesedagi’nda düzenlenen senlikle devam etti. Hidirellez Senligi’ne çok sayida vatandasla beraber Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari de katildi.

Senlikte, Kusadalilar Kent Orkestrasi’nin çaldigi hareketli müzikler esliginde dans ederek keyifli dakikalar yasadi. Çocuklaraysa çesitli hediyeler dagitilip, yüz boyama etkinligi düzenlendi.

Ayrica vatandaslara köfte ve Ikram Araci’ndan soguk içecek ikraminda bulunuldu. Renkli görüntülere sahne olan senlikte piknik alanini dolasan Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari, vatandaslarin Hidirellez’ini kutladi.

Hidirellez’in bollugun ve bereketin simgesi oldugunu belirten Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari, “Kusadasi Belediye Baskanimiz Ömer Günel, tüm hemsehrilerimizin Hidirellez’ni kutluyor. Bu güzel günde sizlerle bir araya geldigimiz için çok mutluyuz. Senligimiz bayram havasinda geçti. Anadolu’da yüzyillardir büyük bir coskuyla kutlanan Hidirellez’in tüm ülkemize ve hemsehrilerimize saglik, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA