Kars'ta 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Projesi Tanitildi

Kars ‘ta, "Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik" slogani ile yayalara ve sürücülere yönelik uygulama yapildi.

Kars'ta 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Projesi Tanitildi
Kars Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, 7-13 Mayis Karayolu Trafik Haftasi etkinlikleri dogrultusunda "Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik" sloganiyla uygulama yapti. Gazi Ahmet Muhtar Pasa (GAMP) Caddesi üzerinde yapilan uygulamada vatandaslara bilgiler verilip brosür dagitildi. Polis ve jandarma ekiplerince araçlar durdurularak yayalarin yolun karsisina güvenli geçisleri saglandi.

Yapilan uygulama ile ilgili açiklamalarda bulunan Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, “Yayalara öncelik nasil veririz, onu yayalarimiza yönelik uygulamali yaptik ve devam ediyoruz. Yayalara sunu anlatmaya çalistik. Trafik isiklari olmayan yerlerde eger yaya geçidimiz varsa kendisini gösterecek, görünür olacak. Adimi attigi an araçlar yaya ile göz temasina geçecek. Yaya araci görecek ve öncelik yayanin oldugunu hem yayamiz bilecek, hem sürücüler bilecek. Bunun egitimini yaptik. Egitimini yaparken de 8 adim da yaya ya nasil yol verilir, sürücülerin yayanin yapmasi gereken önemli noktalar nelerdir. Adim adim bunlari anlatiyoruz” dedi.

“Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik” slogani ile yapilan uygulamaya, “Vali Yardimcisi Tahsin Yilmaz, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Jandarma Komutani Albay Hidir Ayçiçek, trafik ve jandarma trafik ekipleri katildi.

Uygulamada emniyet kemeri kontrolü yapan ekipler, sürücülere, yaya geçitlerinde vatandaslara yol vermeleri konusunda uyarida bulundu. Uygulamanin kendi can güvenligi için oldugunu belirten sürücüler ve vatandaslar ise ekiplere uyarilarindan dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA