Burdur'da 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Bilgilendirmesi

Burdur’da 07-13 Mayis Trafik Haftasi dolayisiyla, ‘Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik’ mottosuyla, yaya güvenligine yönelik yayalara bilgilendirme kampanyasi yapildi. Uygulamada caddede yaya yürüyen vatandaslara bilgiler verilip brosür dagitildi. Trafik ekipleri sürücülere, yaya geçitlerinde vatandaslara yol vermeleri konusunda uyarida bulundu. Çocuklara da kirmizi düdük hediye edildi.

Burdur'da 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Bilgilendirmesi


“Her sey insan sagligi ve insan güvenligi için”

Etkinlikte katilan Burdur Valisi Ali Arslantas, “Bilgilendirme faaliyetimiz 5 asamadan olusuyor. Biz ilk olarak vatandaslarimiza yaya yolunda ilerlemelerini tavsiye edecegiz. Ikincisi özellikle isiklandirmanin yetersiz oldugu gece vakitlerinde görünür olmayi, araç isigiyla seçilebilecek kiyafetleri giymelerini tavsiye edecegiz. Trafik isaretlerini takip edip, trafik isaretlerine uymalarini, yaya geçidi kullanmalarini ve yoldayken hem soförlerimizin hem yayalarimizin trafige odaklanmalarini söyleyecegiz. Her sey insan sagligi ve insan güvenligi için. Sehirler, araçlar, trafik, devletin düzeni tamamen var olus amaci insanin güvenligini saglamak ve adaleti tesis etmek üzere. Bunun için bugün yapacagimiz faaliyetin yayalarimizin, yaya önceligi konusunda araçlarimizin bilgilenmesi, bilinçlenmesi için hayirli bir is oldugunu düsünüyorum” dedi.

Burdur sehir merkezinde yapilan bilgilendirme kampanyasina Burdur Valisi Ali Arslantas, Il Jandarma Komutani Mustafa Güder, Il Emniyet Müdür Yardimcisi Gökhan Körük, emniyet ve jandarma trafik ekipleri katildi.

Kaynak: İHA