Kusadasi'nda Tarihi Çarsilarin Modern Yüzü Belirmeye Basladi

Kusadasi Belediyesi tarafindan Aydin Büyüksehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla is birligi içerisinde Grand ve Orient Bazaar’da baslatilan yenileme çalismalari son asamaya geldi. Kusadasi’ni modern ve estetik bir turizm kenti haline getirmek amaciyla yasama geçirilen projede ekipler sokaklara dogal tas döseme islemini büyük oranda tamamladi.

Kusadasi'nda Tarihi Çarsilarin Modern Yüzü Belirmeye Basladi


Kruvaziyer gemileriyle kente gelen turistlerin ugrak noktalarinin basinda gelen Grand ve Orient Bazaar’da Kusadasi Belediyesi tarafindan baslatilan yenileme çalismalari hiz kesmeden sürüyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi ile is birligi içerisinde yürütülen projede bugüne kadar bölgenin yagmur ve içme suyu hatlari dösenerek altyapisi saglikli bir hale getirildi.

Iletisim ve AYDEM ekipleri tarafindan da sokaklarin internet, telefon ve elektrik hatlari yenilendi. Ekipler ayrica Kervansaray ve liman arasinda kalan bölgedeki eskiyen kaldirim ve bordür taslarini da yenileriyle degistirdi.

Kusadasi’nin çehresini degistirmek için baslatilan çalismada, Kusadasi Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü tarafindan yürütülen dogal tas döseme islemi de büyük oranda tamamlandi. Kent dokusuyla uyumlu dogal taslar Simsek Sokak, Grand Bazaar, Orient Bazaar ve Kibris Caddesi’ne dösendi. Çalisma, dükkânlarin peyzaj ve cephe düzenlemelerinin birbiri ile uyumlu hale getirilmesi ve çarsiyi kaplayacak çatinin yapilmasiyla sona erecek.
Kaynak: İHA