Karadeniz'in Afrikali Horoncusu Açiklamasi Adam Nkandu

Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Makine Mühendisligi son sinif ögrencisi olan ve “Afrikali Horoncu” adiyla taninan Zambiyali Adam Nkandu, Karadeniz bölgesine asik oldugunu söyledi.

Karadeniz'in Afrikali Horoncusu Açiklamasi Adam Nkandu
Ülkesinden yaklasik 9 bin kilometre uzaktaki Bolu’da Abant Izzet Baysal Üniversitesi Makine Mühendisligi bölümü son sinifta egitim gören 24 yasindaki Nkandu, 9 yildir Türkiye’de yasiyor.

Sosyal medyada da oldukça taninan bir isim olan siyahi fenomen Nkandu, Karadeniz müzigini de firsat buldukça söylüyor. Akustik kayitlari video paylasim sitelerinde binlerce kez izlenen Nkandu’nun Trabzonspor’un sampiyonlugunu ilan ettigi maç için geldigi bölgedeki son duragi Gümüshane oldu.

Gümüshaneli sanatçi Muhammet Güner’in daveti üzerine Kürtün ilçesine gelen Afrikali Horoncu Nkandu, Süme mahallesinde ve Üçtas köyünde düzenlenen dügünlere katildi.

Yöresel sanatçilarin kemençe esliginde söyledigi türküleri eline aldigi mikrofonlarla seslendiren ve ardindan horon halkasina girerek Özkürtün Belediye Baskani Yakup Turgut’la horon oynayan Nkandu, horondaki yetenekleriyle Karadenizlilere tas çikartti, sempatik tavirlariyla davetlilerin büyük begenisini kazandi.

“Afrika’dayken Karadeniz’de yasayan insanlarin kara oldugunu düsünürdüm”

Özkürtün Beldesinde bulunan Kürtün Baraj gölünün kenarinda belediyeye ait Pamuklu Bungalov evlerde konaklayarak sanatçi Muhammet Güner’le dügünlere katilan Nkandu, fanatik Trabzonsporlu oldugunu belirterek, “Ben memleketteyken Karadeniz merakim vardi. Çünkü cografyada Karadeniz hep bize ögretilir ama ben bir konuyu çok merak ediyordum. Deniz isminin neden kara oldugunu merak ediyordum. Orada yasayan insanlar kara oldugu için bu ismi koyduklarini düsünüyordum. Türkiye’ye geldikten sonra Karadeniz ile ilgili çok arastirma yaptim. Arastirirken güzel bir kültür karsima çikti. Horon, kolbasti ve kemençe ile tulum” dedi.



“Ortak noktalarimiz var, sadece biz sinirli degiliz”

2021-2022 sezonunun süper lig sampiyonu Trabzonspor’u Karadeniz’in bir takimi oldugu için çok yakin hissettigini kaydeden Nkandu, “Trabzonspor’da da sevdigim oyuncular var. Yani belki de kara oldugum için öyle geliyor. Karadeniz’deki insanlarla benim ülkemdeki insanlar çok yakin. Ortak noktalarimiz var. Hepimiz sicak kanliyiz. Sadece tek noktada biraz farkliyiz, biz sinirli degiliz. Karadeniz insani masallah çok sinirli. Son zamanlarda Trabzonspor maçindan sonra Gümüshane’ye gittim orada Muhammet Güner isimli bir abi vardi beni davet etti onun yanina gittim. Gümüshane köylerini gezmemi istedi. Ben Gümüshane’ye gittigim zaman beni hemen dügüne götürdü. Ben de dügüne gidince sasirdim. Oradaki insanlar beni taniyordu çok sasirdim. Güzel insanlar gerçekten, fotograf çektirdik. Muhtar ve diger insanlarla horon oynadik. Tekrar insallah gitmek istiyorum. Gümüshane’ye geldigim zaman bana destek olan yardim eden insanlara çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA