Gürcistan'da Borçali Türkler Ramazan Bayrami'ni Coskuyla Kutladi

Gürcistan’nin Marneuli kentinde yasayan Borçali Türkler Ramazan Bayrami’ni coskuyla kutlandi.

Gürcistan'da Borçali Türkler Ramazan Bayrami'ni Coskuyla Kutladi
Gürcistan’in Marneuli kentinde yasayan Borçali Türkler, Umumi Gürcistan Müslümanlari Ali Dini Idaresi ve Hz. Ali Vakfi’nin organize ettigi etkinlik ile Ramazan Bayrami’ni coskuyla kutlandi. Etkinlige, ÜGMADI Baskani Mirtagi Asadov, Azerbaycan’in Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev, Marneuli imamlarindan Haci Haciyev, Evangelist Baptist Kilisesi Piskoposu Malkhaz Songulasvili, diplomatlar, Marneuli Belediye meclisinin üyeleri, din adamlari, akademisyenler, aydinlar ve aileler katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan Ramazan Bayrami etkinliginde konusan Haciyev, ülke ve dünya Müslümanlarinin Ramazan Bayrami’ni kutlayarak, Müslümanlara birlik çagrisinda bulundu. Haciyev, "Ramazan ayi baslamasindan bu yana sanki Müslümanlar arasinda iyilik yapma yarisi basladi.

Her gün farkli yerlerde farkli iftar aksamlari düzenlendi.

Müslümanlar kendilerine yakisir bir sekilde paylasimda bulundular. Bizim dinimizin bizlere buyurdugu budur, bizler ise birlik ve vahdet içinde olmaliyiz” dedi.

Daha sonra sunucu Ceyhun Muhammedali, Gürcistan’daki Müslüman toplumu arasinda yil içerisinde çesitli basarilara imza atan sivil toplum kuruluslarinin baskanlarina ödüllerini taktim etti.

“Ramazan ayi, iyiligi kötülüge karsi zafere davet eden bir aydir”

Azerbaycan’in Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev ise, Azerbaycan adina Gürcistan’daki Müslümanlarin Ramazan Bayrami’ni tebrik ederek, isgalden kurtulan Türk dünyasinin baskenti, Karabag’in incisi Susa’da ezanlarin okundugunu ifade etti.

Büyükelçi Guliyev, “Sunu özellikle ifade etmek isterim Ramazan ayi, iyiligi kötülüge karsi zafere davet eden bir aydir. Allah’a sükürler olsun ki biz 2020 yilinin kasim ayinda Karabag’da kötülüge karsi zafer kazandik ve Karabag’imiz, Susa’miz artik özgür. Karabag’imiz da her gün canlandirma çalismalari sürüyor ve incimiz Susa’da bu aziz günde ezanlar okunuyor" dedi.

Piskopos Songulasvili Müslümanlarin Ramazan Bayrami’ni kutlarken, Umumi Gürcistan Müslümanlari Ali Dini Idaresi Baskani Asadov ise, “Farkli dinlere sahip bir ülke olan Gürcistan için çok önemli olan Ramazan’in, Marneulimizin merkezinde kutlanmasi ve devlet görevlileri de dahil olmak üzere yediden yetmise nüfusun tüm kesimleri katiliyor. Bu bayram ülkemizde artik çok mühim bir duruma geldi. Tabii bu da ülkemiz adina çok iyi" dedi.

Kaynak: İHA