Belediye Ambulans Birimi Personeline 'Etkili Iletisim Teknikleri' Egitimi

İçel Büyüksehir Belediyesi Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesince, göreve yeni baslayan saglik personeline yönelik ’etkili iletisim teknikleri’ egitimi verildigi bildirildi.

Belediye Ambulans Birimi Personeline 'Etkili Iletisim Teknikleri' Egitimi
Yeni alinan 2 ambulansla birlikte toplam 16 adet ‘hasta nakil ambulansi’ ile hizmet veren İçel Büyüksehir Belediyesi, nakil islemlerini alaninda uzman saglik personelinin refakatinde gerçeklestiriyor. Hasta nakil ambulanslari ile tüm Türkiye’ye yilda ortalama 10 bin hasta tasiniyor. Hizmet kalitesini hem teknik donanim hem de kadro ile her geçen gün artiran Büyüksehir Belediyesi, personeline düzenli olarak egitim programlari düzenliyor.

Bu çerçevede göreve yeni baslayan 22 ATT ve paramedik personeli, hasta ve hasta yakinlari ile daha dogru iletisim kurabilmek için ’etkili iletisim teknikleri’ egitiminde bir araya geldi. Egitimde; iletisim kavrami, iletisimde dikkat edilmesi gerekenler, yanlis iletisim türleri, kisilik yapilari analizleri ve buna bagli davranis stilleri, sen dili, ben dili kavramlari ile empati ve telepatik iletisim kavramlari detaylica aktarildi.

“Egitimlerimiz devam edecek”

Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesi Halk Sagligi ve Denetim Sube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakir, hastalarin naklini gerçeklestirirken daha profesyonel bir ortam olusturmak için yeni alimlarda soförlerin de saglikçilardan seçildigini belirterek, “Ocak ayinda aldigimiz 2 adet ambulansla beraber merkezde 10, ilçelerde 6 olmak üzere toplamda 16 ambulansla hizmet veriyoruz. Yapilan basvurular sonrasinda toplam 22 ATT ve paramedik arkadasimiz göreve basladi.

Daha önce diger personelimize de verdigimiz, daire baskanligimizda görev yapan psikologumuz Yücel Savkli ile beraber ’etkili iletisim’ egitimini yeni baslayan personelimize de vererek hizmet kalitesini artirmaya basladik. Bu çerçevede egitimlerimiz devam edecek ve hizmetimizde de iletisimin ne kadar etkili oldugunu göstermeye çalisacagiz. Saglik personeli sahada kisilerle direkt iletisim kuruyor. Bize talepte bulunan kisilerin yakinlarinin hasta olmasi ya da kisilerin kendi hastaliklari zaten onlari duygusal açidan yiprattigi için bu iletisime önem veriyoruz" dedi.

Uzman Klinik Psikolog Yücel Savkli ise ambulans biriminde görev alan personelin insan iliskilerinde aktif rol aldiklarini belirterek, egitimlerde her yönüyle iletisimi anlattiklarini söyledi.

Egitimlere katilan personelden olumlu geri bildirimler aldiklarini anlatan Savkli, “Aldigimiz geri bildirimlerde fayda sagladigi yönünde geri dönüsler de aldik. Umarim iletisim halinde olacaklari vatandaslarimiza da pozitif katkilar sunacaktir” diye konustu.

Yeni göreve baslayan Halit Savasli, aldiklari egitimden memnun kaldiklarini söyleyerek, “ATT olarak görev yapiyorum. Su anki isimden mutluyum, memnunum. Bizi daha iyi yerlere götürecegine inaniyorum. Bunun hastalarla iletisimimizde nasil daha iyi olabilecegimiz konusunda yardimci olacagini düsünüyorum. Özellikle hasta yakinlari sevdiklerini düsündükleri için gergin oluyor. Onlara karsi tavrimizin daha iyi olacagina inaniyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA