Muratpasa Belediyesi'nin Yöresel Renler Festivali Devam Ediyor

Antalya’da Muratpasa Belediyesi’nin Türkiye’nin tüm renklerini bulusturdugu Yöreler Renkler Festivali, Ege ve Marmara Gecesiyle devam etti.

Muratpasa Belediyesi'nin Yöresel Renler Festivali Devam Ediyor
Muratpasa Belediyesi’nin dogdugu yeri de doydugu yeri de unutmayanlari bulusturdugu 6. Yöreler Renkler Festivali, ikinci gününde Ege ve Marmara Gecesiyle devam etti. Bu yil 53 hemseri, 9 Yörük ve Antalya’da yerlesik yabancilarin kurdugu 7 dernegin katildigi festivalde Muratpasa Atatürk Kent Meydani’na kurulan stantlari gün boyu vatandaslar ziyaret etti.

Leyla Gülcan, pandemi sonrasi böyle bir etkinlige insanlarini ihtiyaci oldugunu belirterek “Yöresel ürünlerin böyle bir yerde sergilenmesi çok büyük mutluluk veriyor. Çok güzel bir etkinlik” dedi.

Zeynegül Algül ise bu kadar yogun bir ilgi karsisinda sasirdigini dile getirirken özellikle gecelerin konserlerle oldukça eglenceli geçtigini söyledi.



"Hepimiz güzel komsulariz"

Yöreler Renkler Festivali’nde gece Muratpasa Belediyesi Halk Danslari Toplulugunun gösterisiyle basladi.

Ibrahim Pala ve Orhan Gürsoy konseriyle devam eden gecede Belediye Baskani Ümit Uysal, “Hepimiz kentimizin esit, saygin, birbirini seven sayan, birbirini oldugu gibi kabul eden güzel komsulariyiz. Bütün komsularimizda oldugu gibi Ege ve Marmara bölgesinden aramiza katilan komsularimizla da gurur duyuyoruz. Varliklari, komsuluklari için tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Baskan Uysal’in konusmasinin ardindan festivale katilan Ege ve Marmara bölgesi hemseri derneklerine plaketleri takdim edildi. Gece, Türk halk müzigi sanatçisi Yolcu Bilginç konseriyle devam etti. Festival alanini dolduran yüzlerce kisi türkülere zeybeklerle eslik etti.
Kaynak: İHA