Istanbul Merkezli 5 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 16 Gözalti

Istanbul merkezli 5 ilde FETÖ/PDY yönelik düzenlenen operasyonlarda, örgütün sifreli haberlesme programi ByLock kullanicisi kisilerin de aralarinda bulundugu 16 süpheli yakalandi. Gözaltina alinanlar arasinda daha önce KHK ile kamudan ihraç edilmis FETÖ üyeleri ve örgütün TSK ve emniyet mahrem sorumlu seviyesindeki hücre sorumlulari da bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, FETÖ/PDY’nin bölge ve mahrem yapilanmasinda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve ayni zamanda örgütün gizli haberlesme programi Bylock kullanicisi olduklari tespit edilen sahislarin yakalanmasi için bu sabah operasyonun dügmesine basti. Istanbul, Ankara, Bingöl, Bursa ve Sanliurfa’da gerçeklestirilen es zamanli operasyonda, 16 süphelinin yakalandigi bildirildi.

Geçmis dönemde yakalanan ve etkin pismanlik hükümlerinden yararlanarak itirafçi olan FETÖ/PDY üyelerinin verdigi ifadelerde, bugün gerçeklestirilen operasyona hedef olan kisiler arasinda KHK ile kamu görevinden ihraç sahislar ile örgüte “himmet” adi altinda para toplayanlar, TSK ve emniyet mahrem sorumlu düzeyinde örgüt sorumlulari da yer aliyor. Ayrica operasyonda yine gözaltina alinanlar içinde örgütün son derece gizlilik içeren KPSS çalisma evlerinde sinava çalismak üzere planlanan ve bu evlerde sinava hazirlanarak kamuya yerlesen süpheli ile FETÖ’nün bölge yapilanmasi içerisinde üst düzey yetkili olan ve ögrenci yapilanmasini koordine ettigi öne sürülenlerin de oldugu kaydedildi.

Yine süpheliler arasinda iletisim yönteminin tespitine yönelik yürütülen çalismalarda, FETÖ üyeleri arasinda “mahrem sorumlu” olarak adlandirilan hücre sorumlusu sahislarin, bagli bulunduklari örgüt mensuplari ile operasyonel hat ve büfe/ankesör üzerinden örgütsel haberlesmeye uygun iletisim kayitlarinin oldugu tespit edildi.
Kaynak: İHA