'Elindeki Sislik Için Gittigi Hastanede Kolundan 2 Kez Yanlis Ameliyat Oldu' Iddiasi

Adana’da elinde çikan kist nedeniyle hastaneye basvuran bir kisi, iddiaya göre 2 kere yanlis ameliyat edildi ve elindeki kistin alinmasi gerekirken koluna platin takildi. Il Saglik Müdürlügü, sikayet konusu olayla ilgili inceleme baslatildigini bildirdi.

'Elindeki Sislik Için Gittigi Hastanede Kolundan 2 Kez Yanlis Ameliyat Oldu' Iddiasi
3 çocuk babasi soför Osman Okay (44), 2021 yilinin Haziran ayinda sag elinde sislik olustugu için tavsiye üzerine Seyhan Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde görevli Op. Dr. H.E.A.’ya basvurdu. Doktor ise kontrolün ardindan Okay’a sag el üstünde kist var diyerek ameliyat olmasi gerektigini söyledi.

Genç adam ise 1 hafta sonra ameliyat oldu.

Yanlis ameliyat edildi iddiasi

Ancak iddiaya göre Okay’in elindeki kist ameliyat sirasinda alinmadi ve genç adamin kolundaki kireç temizlendi. Doktor ise Okay’a ameliyattan sonra ‘Senin kolunda kireç vardi. Onu temizlememiz gerekiyordu’ dedi.

Okay ise doktorun söylediklerine inanarak ameliyattan 2 gün sonra taburcu oldu.

Temmuz ayinda ise elindeki agrinin ve sisligin artmasi üzerine Osman Okay, ayni hastanenin acil servisine basvurdu. Bu sirada Okay, kendisini ameliyat eden doktorun nöbetçi oldugunu görünce yanina gidip durumunu anlatti. Doktor ise genç adama kisti almak için tekrardan ameliyata girmesi gerektigini söyledi.



‘Kolunda kirik vardi’ savunmasi

1 gün sonra ayni doktora tekrar ameliyat olan Osman Okay’in bu sefer de koluna platin takildi ancak yine elindeki kist alinmadi. Ameliyattan sonra koluna platin takildigini ve kistin halen alinmadigini ögrenen Okay, doktora nedenini sordu ancak doktor genç adama ‘Kolunda kirik vardi, bunlari yapmam gerekti’ dedi.

Bunun üzerine Okay, avukati araciligiyla doktor hakkinda sikayetçi oldu. Ilk sikayeti reddedilen Okay, tekrar basvuru yapti ve Il Saglik Müdürlügü, sikayet konusu olayla ilgili inceleme baslatti.

Yaklasik 1 yildir çalisamayan Okay, elindeki kistin halen durmasina ragmen korktugu için baska bir hastaneye gidemedi.

“Doktor hiçbir cevap vermeden gitti”

Osman Okay, IHA muhabirine psikolojik olarak zor günler geçirdigini söyleyerek, “Ameliyattan sonra kolum omzuma kadar sargidaydi. Ancak benim sadece elimde bir kist vardi. Benim kolum kesilmis ve platin takilmis. Ancak bu platin söylenmedi. 15-20 gün sonra tekrar agridan duramadim ve acile gittik. Beni ameliyat eden doktor da orada nöbetçiymis. Tekrar beni ameliyat edecegini söyledi.

Sabahina ameliyat oldum ve çiktigimda yine kolum sargidaydi. O zaman da bana yine herhangi bir sey söylemediler. Daha sonra da bana ‘Senin kolun kirikmis. Ben film çekildiginde sana bilerek söylemedim’ dedi.

Taburcu olacagimiz sirada da bana doktor hiçbir cevap vermeden gitti” diye konustu.



“Bir tek özür bekledim”

Avukati araciligiyla doktordan sikayetçi oldugunu anlatan Okay, “Avukatim doktoru aradi ve bunun üzerine doktor beni yanina çagirdi. Bu sirada da 1 saat boyunca beni odada tuttu ve bana savunma yapti ancak hiçbir mantikli bir sey söylemedi. ‘Hocam elimdeki sislik duruyor diyorum’ bana bir sey diyemiyor. Geçen senenin Haziran ayindan bu yana çalisamiyorum. Ise de kimse almiyor. Magduriyetim var. Ben bir tek özür bekledim kendisinden. Ancak o özür degil, savunmasini da yapamadi. Sikayetimden sonra müfettis atandi” ifadelerini kullandi.

“Cesaret edip gidemiyorum”

Elindeki sislik için doktora ‘Keske gitmeseydim’ diyen Osman Okay, “Elimde sadece agri oluyordu. Buz katiyordum, kendi içimde hissediyordum agriyi. Ancak simdi yaz aylarinda bile kolumu gizlemek için gömlek giyiyorum. Çocuk bile kolumu gördügü zaman korkuyor. Saglam olan kolum bu hale geldi. 83 kiloyken 63 kiloya düstüm. Psikolojim bozuldu. Korkumdan baska bir doktora gidemiyorum. Tedavi görmem lazim ama cesaret edip gidemiyorum” dedi.

Kaynak: İHA