Iletisim Uzmani Ismail Yolcu, 4 Ilden Ögrencilerle BARÜ'de Bir Araya Geldi

Bartin Üniversitesinin BARÜFEST’22 çerçevesinde gerçeklestirdigi “Basari Yolculugu” seminerinde Iletisim Uzmani Ögr. Gör. Ismail Yolcu, 4 farkli ilden ögrencilerle bir araya geldi.

Iletisim Uzmani Ismail Yolcu, 4 Ilden Ögrencilerle BARÜ'de Bir Araya Geldi
Bartin Üniversitesinin BARÜFEST’22 çerçevesinde gerçeklestirdigi bilim, kültür, sanat ve spor etkinliklerinde üniversite adayi ögrenciler kampüste bulustu. Bartin Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleskesinde gerçeklestirilen senliklerin ilk gününde Iletisim Uzmani Ismail Yolcu, Bartin, Zonguldak, Bolu ve Karabük’ten gelen lise ögrencileriyle bir araya geldi.

Düzenlenen söylesinin açilis konusmasini BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ögrenci Odakli” egitim anlayisiyla ögrencilere ideallerindeki gelecek için önemli firsatlarin sunduklarini söyledi.



Rektör Uzun, “Sadece bilgiyi aktaran degil ayni zamanda üreten bir üniversite olarak ögrencilerimizi her noktada destekliyoruz. Ülkemizin 81 ilinden oldugu gibi 69 farkli ülkeden ögrencilerimizin çagi yakalayan bireyler olarak mesleki yeterlilikleri en u¨st düzeyde, çevresiyle barisik, lider kisilikte, bilgiyi üreten, düsünmeye ve analize önem veren nitelikli bireyler olarak mezun olmalarini sagliyoruz” dedi.

Ardindan geçilen söyleside Iletisim Uzmani Ögr. Gör. Ismail Yolcu “Basari Yolculugu” adli konusmasini yapti. Basari ve motivasyon konusunda ögrencilere bilgiler veren Yolcu, üniversite sinavlarina hazirlanma, üniversite tercihi ve meslek seçimi noktalarinda önerilerde bulundu.

Yolcu, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) ve ÖSYM tarafindan açiklanan veriler üzerinden örnekler de vererek “Basarili bir kariyere sahip olmak için dogru adimlar atmak oldukça önemli. Bu noktada üniversite egitimi bir bireyin hayatindaki kritik dönemlerden biridir. Üniversite tercihi yapacak ögrenciler okuyacaklari yüksekögretim kurumunu degil, okuyacaklari bölümü seçmelidirler” ifadelerini kullandi.

Ögrencilere “Sinavi kim kazanir?” diye soran Yolcu, egitimin önemi, dogru tercih ve basarili bir kariyer konularinda tavsiyelerde bulundu.
Kaynak: İHA