Brezilya'daki Toprak Kaymasinda Can Kaybi 44'E Yükseldi

Brezilya’nin dogusundaki Pernambuco eyaletinde etkili olan siddetli yagislar sonucu meydana gelen toprak kaymasinda hayatini kaybedenlerin sayisi 44’e yükselirken, 56 kisiden haber alinamadigi bildirildi.

Brezilya'daki Toprak Kaymasinda Can Kaybi 44'E Yükseldi
Brezilya’nin dogusundaki Pernambuco eyaletinde dün meydana gelen toprak kaymasinda can kaybi yükseldi. Brezilya Bölgesel Kalkinma Bakani Daniel Ferreira bölgeyi ziyaret ederken, yasanan felaket hakkinda bilgi vermek üzere Pernambuco eyaletinin baskenti Recife’de bir basin toplantisi düzenledi.

Bakan Ferreira, 25 Mayis çarsamba gününden bu yana bölgede etkili olan siddetli yagislar ve buna bagli olarak meydana gelen sel ve toprak kaymasi felaketleri sonucu toplam 44 kisinin hayatini kaybettigini, 25 kisinin yaralandigini ve 56 kisinin ise kayip oldugunu açikladi.

Bakan Ferreira, bölgedeki 3 bin 957 vatandasin evsiz kaldigini ve 533 vatandasin ise tahliye edildigini bildirdi.

Bakan Ferreira ayrica, federal hükümetin bölgeye maddi yardimda bulunacagini aktararak, bu yardimlarin ilk olarak su, gida ve temizlik malzemeleri gibi insani ihtiyaçlar, sonrasinda alt yapinin onarimi ve son olarak da felakette tahrip olan evlerin yeniden insasi için kullanilacagini ifade etti.

Su anda bölgede yagislarin durmasiyla kayip olan vatandaslari arama-kurtarma çalismalari hiz kazanirken, sivil savunma ekipleri tarafindan yürütülen çalismalara silahli kuvvetlerin de destek verdigi belirtildi. Recife sehri yerel yönetimi ise, felaket nedeniyle magdur durumda olanlar için yardim kampanyasi baslatirken, vatandaslar, su, yiyecek, giyecek, yatak ve battaniye gibi yardimlarla kampanyaya destek verdi.

Bölgede simdilik yagislarin durdugu bildirilse de yetkililer, önümüzdeki bir kaç gün içinde siddetli yagislarin tekrar beklendigini belirterek, vatandaslari tedbirli olma ve kendilerini koruma konusunda uyardi.
Kaynak: İHA