Bakani Süleyman Soylu Açiklamasi 'Siz Bu Ülkenin Tek Dereceden Oyla Seçilen Yöneticilerisiniz, Size Güveniyoruz'

Istanbul Bakirköy’de bir otelin konferans salonunda, Türkiye Muhtarlari El Ele Projesi kapsaminda düzenlenen etkinlikte konusan Içisleri Bakani Süleyman Soylu muhtarlara seslendi: “Siz bu ülkenin tek dereceden oyla seçilen yöneticilerisiniz. Size güveniyoruz.”

Bakani Süleyman Soylu Açiklamasi 'Siz Bu Ülkenin Tek Dereceden Oyla Seçilen Yöneticilerisiniz, Size Güveniyoruz'
Istanbul Bakirköy’de bulunan bir otelin konferans salonunda, Türkiye Muhtarlari El Ele Projesi kapsaminda etkinlik düzenlendi.

Aksam saat 19.00 siralarinda baslayan etkinlige Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya ve muhtarlari temsilen federasyon baskanlari ile Türkiye’nin çesitli yerlerinden gelen muhtarlar katildi.

Salona giris yapan Bakan Soylu tek tek masalari gezerek muhtarlarla kisa süre sohbet etti. Slayt gösterisiyle baslayan etkinlikte açilis konusmalarinin ardindan söz alan Içisleri Bakani Süleyman Soylu muhtarligin çok önemli bir müessese olduguna degindi. Muhtarlara güvenlerinin tam oldugunu dile getiren Bakan Soylu, “Biz, bize birakilan bu ülkeyi hep beraber ayaga kaldiracagiz” dedi.

Programin sonunda Bakan Soylu’ya plaketin yani sira, kendisinin ve annesini resminin çizili oldugu bir portre hediye edildi. Program toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Biz umutsuzluk ortaya koyamayiz. Bizden yarin gelecek bekleyenler var. Bugünümüzün hesabini ortaya koyup, yarinin gelecegini bugünün hesabina kurban edemeyiz. Siz bu ülkenin kuvvetli yöneticilerisiniz. Tek dereceden oyla seçilen yöneticilerisiniz. Biz size güveniyoruz. Güvenirken hangi memleketten oldugunuza, inancinizin, düsüncenizin, siyasal düsüncenizin ne olduguna bakmiyoruz. Ama bir seye bakiyoruz. Bize birakilan bu ülkeyi hep beraber ayaga kaldiracagiz. Ve suna da inaniyoruz, bizden sonra gelecek nesiller güçlü ve büyük Türkiye’yi sadece 780 bin metrekareyle bu aziz millete hizmet için degil, etrafimizdaki cografya ve dünyayi rahatlatmak için ve dünyada Bati’nin ortaya koydugu bu sistematik ezginligi ortadan kaldirmak için yep yeni bir Türkiye tablosu gerçeklestirecekler” dedi.

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Her muhtarimiz, mahallemizin, köyümüzün kanaat önderi lideri konumunda. ‘Ben de Türkiye’nin muhtariyim’ diyen Cumhurbaskanimizin ifadeleriyle muhtar, mahallesindeki her bir hanenin sevincini de, hüznünü de, eksikligini de, en iyi sekilde bilmesi gereken kisi. Sizler vatandasimizin derdini, ihtiyacini, sorunlarini çözmenin pesinde kosan, mahallenin babasi, ablasi, abisisiniz” diye konustu.

Kaynak: İHA