Gazze'de 'Bayrak Yürüyüsü' Protestosu

Gazze’de binlerce Filistinli, Israilli yerlesimcilerin yarin yapacaklari "bayrak yürüyüsü"nü protesto etmek için bir araya geldi.

Gazze'de 'Bayrak Yürüyüsü' Protestosu


Filistin Islami Direnis Hareketi Hamas, Dogu Kudüs’te bir grup fanatik Yahudi yerlesimci tarafindan yarin yapilacak "bayrak yürüyüsü" öncesi Mescid-i Aksa’ya Filistin bayragi çekilmesi çagrisinda bulundu. Hamas ve Filistinli gruplarin çagrisi üzerine Gazze Seridi’ndeki Al-Magazi kampi, Al-Nuseirat kampi, Al-Maghazi kampi, Al-Bureij kampi ve Deir Al-Balah sehri gibi çesitli bölgelerde Mescid-i Aksa’ya Filistin bayragi çekilmesi için protestolar düzenlendi.

Göstericiler, ellerinde Filistin bayraklari ve üzerinde "El Aksa’yi terk etmeyecegiz" ve "El Aksa satilik degil" yazili pankartlar tasidi.

Hamas lideri Dr. Ghassan Wishah, El Nuseyrat kampindaki mitingde yaptigi konusmada, Kudüs halkini Mescid-i Aksa’da toplanmaya ve yerlesimcilerin avlularina girmesini engellemeye çagirdi. Ayrica Wishah, Birlesmis Milletler ve uluslararasi toplumu Israil’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldirisini durdurmak için harekete geçmeleri konusunda çagrida bulundu.

Asiri sagci fanatik Yahudi yerlesimciler, 1967’de Israil’in Dogu Kudüs’ü isgal etmesi dolayisiyla her yil mayis ayinda provokatif "bayrak yürüyüsü" düzenliyor.
Kaynak: İHA