Dünyaca Ünlü Piyanist Fazil Say, Tunceli'de Binlerce Kisiye Konser Verdi

Dünyaca ünlü piyanist Fazil Say ve Serenad Bagcan, Tunceli’nin Ovacik ilçesinde binlerce kisiye konser verdi.

Dünyaca Ünlü Piyanist Fazil Say, Tunceli'de Binlerce Kisiye Konser Verdi


Dünyaca ünlü piyanist Fazil Say ve Mezzosoprano Serenad Bagcan, Munzur Nehri üzerinde aritma tesisi kurulmasi amaciyla Tunceli’nin Ovacik ilçesinde ücretsiz konser verdi. Konsere, Tunceli’nin yani sira civar illerden binlerce kisi katildi.

Say ve Bagcan, ünlü sairlerin siirlerinin yani sira “Dersim Dört Dag Içinde” türküsü ile Zazaca bir eser de seslendirdi.

Ovacik’ta Munzur Nehri kiyisinda düzenlenen dinletinin açilis konusmasini yapan Belediye Baskani Mustafa Sarigül, “Bu dogal güzellikleri, bu temiz sularimizi gelecek nesillere tasimali ve korumaliyiz. Bu amaçla basladigimiz temizleme çalismamiza siz dostlarimizin da katilmasini istiyoruz. Yakin zamanda belediyemizin baslattigi ama büyük ekonomik krizlerle durma noktasina gelen Munzur’u atiklardan arindirma ve onu özgürlestirmek için aritma tesisimize katki sunmanizi bekliyoruz” dedi.



Dinleti öncesinde kisa bir konusma yapan piyanist Fazil Say, “Böyle güzel bir kalabaligin içinde olmak bizim için büyük onur. Munzur’un özgür akmasi için biz de naçizane katkilarimizi sunmak ve sizlerle dayanisma içinde oldugumuzu, yaninizda oldugumuzu belirtmek istiyoruz. Tunceli’den, çevre illerden ve Türkiye’nin her yerinden gelen misafir seyircilerimize özellikle tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kente ilk defa geldigini aktaran Say, “Ben ilk kez geliyorum Tunceli’ye, Ovacik’a, Dersim’e diyelim. Ama bu yöreden, bu diyardan çok insanla tanistim. Ve hep aydin insanlardi. Dersimlilerin ne kadar çok kitap okudugunu, ne kadar aydin insan oldugunu bilmenin gururu içindeyim” seklinde konustu.



Konusmasinin ardindan ünlü sairlerin siirlerinin yani sira babasi Ahmet Say için yazdigi eseri de piyano ile çalan Say izleyicilerden büyük alkis aldi. Serenad Bagcan da “Dersim Dört Dag Içinde” türküsü ile Zazaca bir eser seslendirdi.

Konser, Say ve Bagcan’a çiçek verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA