Brezilya'da Toprak Kaymasi Açiklamasi 33 Ölü

Brezilya’nin dogusundaki Pernambuco eyaletinde siddetli yagislarin neden oldugu toprak kaymasinda 33 kisinin hayatini kaybettigi ve en az bin kisinin bölgeden tahliye edildigi bildirildi.



Brezilya’nin dogusundaki Pernambuco eyaletinde geçtigimiz pazar gününden bu yana etkili olan siddetli yagis nedeniyle toprak kaymasi meydana geldi. Pernambuco eyaleti Sivil Savunma yetkilileri Recife sehrinde toprak kaymasi nedeniyle 20 vatandasin hayatini kaybettigini açiklarken, valilik yasanan felakette toplam can kaybinin 33’e yükseldigini bildirdi. Yagislarin su baskinlari ve sele neden olmasi sonucu eyalette en az bin kisinin evlerini terk etmek zorunda kaldigi bildirilirken, 14 okulun barinak olarak kullanildigi ifade edildi.

Recife Belediye Baskani Joao Campos yaptigi açiklamada, sehre seyahat edilmesinin su anda tehlikeli oldugunu bildirdi. Belediye Baskani Campos ayrica 3 binden fazla belediye çalisaninin kurtarma çalismalarinda görev aldigini ifade etti.

Brezilya federal hükümeti tarafindan yapilan açiklamada ise yasanan üzücü olayin ardindan Devlet Baskani Jair Bolsonaro’nun talimatiyla, bölge halkina destek olmak ve meydana gelen felaketi yerinde görmek amaciyla Brezilya Vatandaslik Bakani Ronaldo Bento ve Brezilya Turizm Bakani Carlos Brito’nun bölgeyi ziyaret edecegi duyuruldu.
Kaynak: İHA