Filistin Bassavciligi, Al Jazeera Muhabiri Shireen Abu Akleh'nin Kasten Vuruldugunu Tespit Etti

Filistin Bassavciligi, yürüttügü sorusturma çerçevesinde Al Jazeera muhabiri Shireen Abu Akleh’nin Israil güçleri tarafindan kasten vuruldugunun tespit edildigini duyurdu.

Filistin Bassavciligi, Al Jazeera Muhabiri Shireen Abu Akleh'nin Kasten Vuruldugunu Tespit Etti
Filistin’in Bati Seria bölgesinde 11 Mayis’ta Israil güçleri tarafindan açilan ates sonucu basindan vurularak hayatini kaybeden Al Jazeera muhabiri Shireen Abu Akleh’nin ölümü hakkinda Filistin Bassavciligi tarafindan açiklama geldi. Bassavcilik, yürüttügü sorusturma çerçevesinde Akleh’nin Israil güçleri tarafindan kasten vuruldugunun tespit edildigini duyurdu.

Filistin Bassavcisi Ekrem el-Khatib gazetecilere verdigi demeçte, 51 yasindaki Akleh’nin zirh delici bir kursunla vuruldugunu belirterek, Akleh’nin kaskinin ve yeleginin üzerinde açik sekilde "basin" yazdiginin hatirlatti.

El-Khatib, sorusturma dahilinde taniklarla yapilan görüsmelere, olay yeri incelemesine ve adli tip raporuna dayandirilan bulgular isiginda, Israilli yetkililerin Akleh’nin silahli Filistinliler tarafindan öldürülmüs olabilecegi yönündeki iddialarinin asilsiz oldugunu ve olay mahallinde silahli Filistinli olmadigini tespit ettiklerini ifade etti.

El-Khatib, Nablus’ta yapilan bir otopsi ve adli tip incelemesine göre Akleh’nin arkadan vuruldugunu ve bunun Israil güçlerinin kaçmaya çalisan gazeteci grubuna ates etmeye devam ettigini gösterdigini açikladi.

Saldiri sirasinda sirtindan vurulan Al Jazeera muhabiri Ali Samoudi’nin de sirtindan vurularak yaralandigini hatirlatan el-Khatib, "Ali Samoudi sirtindan kursunla yaralandi ve Israil güçleri kaçmaya çalisan gazetecilere yönelik saldirilarini sürdürdü" dedi.

Öte yandan Israil askeri savcisi, Akleh’nin öldürülmesinin ardindan orduyu çok yönlü bir sorusturma yürütme çagrisinda bulunmustu fakat geçen hafta, Israil basini ordunun bir ceza sorusturmasi baslatma plani olmadigini bildirdi.
Kaynak: İHA