Turizm Isletmeciligi Bölümüne Akreditasyon Belgesi
Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesinin kalite konusunda yaptigi çalismalar meyvelerini vermeye basladi. Bu çerçevede Turizm Fakültesi Turizm Isletmeciligi Bölümü, Turizm Egitimi Degerlendirme ve Akreditasyon Kurulunca (TURAK) akredite edildi.
2021 baslayan akreditasyon basvuru sürecinin ardindan Turizm Isletmeciligi Bölümünde kalite standartlarini karsilayan bir mekanizmanin olusturulmasi yönünde yogun bir hazirlik dönemi yasandi. Gelinen asama itibariyla da Turizm Isletmeciligi Bölümüne, Yüksekögretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) ‘turizm’ alaninda yetkilendirdigi tek kurulus özelligine sahip TURAK tarafindan akreditasyon belgesi verildi.
Elde edilen basarinin simgesi olan akreditasyon belgesi ve plaketi ise TURAK ve Turizm Akademisyenleri Dernegi (TUADER) Baskani Prof. Dr. Muharrem Tuna tarafindan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a takdim edildi.
Rektörlük makamindaki ziyarette Baskan Tuna’ya Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yetkin Bulut ile TURAK Genel Sekreter Yardimcisi ve ayni zamanda OMÜ Turizm Fakültesi ögretim üyesi Doç. Dr. Seden Dogan eslik etti.
“Böylesine güzel gelismelerin Türkiye’de turizmi daha iyi noktalara getirecegi kanaatindeyiz”
Ziyarette Baskan Prof. Dr. Tuna, öncelikle kaliteye yönelik yaklasimi ve hassasiyetinden ötürü OMÜ ve Turizm Fakültesini kutlarken “Yapilan çalismalarin ülkemiz turizmine çok ciddi katkilar saglayacagi, mezun ögrencilerin çalismak için sektörü daha çok tercih edecegini umuyoruz. Böylesine güzel gelismelerin; Türkiye’de turizmi daha iyi noktalara getirecegi ve dolayisiyla daha fazla istihdam ve gelir artisi yaratacagi kanaatindeyiz ”diye konustu.
Turizm Isletmeciligi Bölümünün sergiledigi performans sonucunda söz konusu belgeyi hak ettigini belirten Baskan Prof. Dr. Tuna, kalite süreçlerinin iyilestirilmesi ve gelistirilmesinde çaba gösteren herkese tesekkür ederek bu sürecin daimî olmasi temennisinde bulundu.
“Önemli bir esik asildi”
Rektör Ünal ise Turizm Isletmeciligi Bölümünün TURAK tarafindan belirlenen standartlara ulasip akredite olmasinin kalite yolcugunda önemli bir esik olduguna isaret ederek “Akreditasyon sürecini diger bölüm ve birimlerimizde de ayni hassasiyet ve özenle devam ettiriyoruz. Turizm Fakültesi ve Turizm Isletmeciligi Bölümü, turizm sektörünün gerektirdigi basat dinamikleri ve ihtiyaçlari odaga alan, çagimizin gerektirdigi nitelikli ve istihdama dönük ögretim anlayisi ve uygulamalariyla kurumsal ilerleyisini emin adimlarla sürdürecektir” ifadelerini kullandi.
Turizm Fakültesinin bulundugu Bafra Kampüsü’ndeki organizasyonel yapi ve kampüs kimliginin güçlendirilmesine yönelik atilan adimlara da deginen Rektör Ünal, bu çalismalarin kalite standartlarini yukariya tasiyacagini, nihayetinde de Fakültenin cazibe ve tercih edilebilirligini arttiracagini dile getirdi.
Görüsme sonunda TURAK Baskani Prof. Dr. Muharrem Tuna, akreditasyon belgesi ve plaketini Rektör Ünal’a teslim etti.