Maden Ocagindaki Göçükten Dram Çikti

Denizli’nin Acipayam ilçesinde faaliyet gösteren krom madeninde meydana gelen göçügün altindan dram çikti. 16 isçinin ölümden kil payi kurtuldugu göçük altinda kalarak hayatini kaybeden operatörden geriye 1’irisi yeni dogmus 6 erkek çocuk kaldi.

Maden Ocagindaki Göçükten Dram Çikti


Acipayam’a bagli Karaismailler Mahallesi Devekonagi mevkiinde faaliyet gösteren krom madeninde meydana gelen is kazasinda, 40 yasindaki operatör Ali Riza Kut göçük altinda kalarak hayatini kaybetti. 16 ekip arkadasinin kendi çabalariyla kurtulmayi basardigi madende ekmek parasi için mücadele ederken canindan olan Ali Riza Kut’un cansiz bedenine yaklasik 3 saatlik bir çalismanin ardindan 360 metre mesafede ulasildi. AFAD ve itfaiye ekiplerinin yogun çabalarina ragmen kurtarilamayan Ali Riza Kut’un cenazesi otopsi için adli tip morguna kaldirildi.

Maden ocaginda meydana gelen göçükte hayatini kaybeden operatör Ali Riza Kut’tan geriye 1’isi yen dogmus 6 erkek çocuk ile mücadelelerle dolu bir yasam öyküsü kaldi. Çocuklarinin gelecegi için hayati boyunca madenlerle çalisan Ali Riza Kut’un, her gün Mugla’nin Dalaman ilçesine bagli Narli Mahallesi’nden kilometrelerce yolu gidip gelerek para kazanmaya çalistigi ortaya çikti.

Aci haberin ardindan bölgede gerçeklesen arama kurtarma çalismalarina destek veren Karaismailler Mahalle Muhtari Mesut Salman, “Aksam saatlerinde göçük meydana geldi. Haberimiz olur olmaz madene geldik. Göçük altinda bir arkadasimiz kaldi. Yarali çikardik ama maalesef kaybettik. Madenin son noktasi olan 360 metrelerde göçük oluyor. Çok üzgünüz” dedi.

Kaynak: İHA