Genç Sada Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarismasi'nin Türkiye Finali Agri'da Yapildi

Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügünce Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullari arasinda her yil düzenlenen Genç Sada Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi’nin Türkiye Finali Agri’da düzenlendi.

Genç Sada Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarismasi'nin Türkiye Finali Agri'da Yapildi
Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügünce Agri Valiligi, Agri Belediyesi ve Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesinin katkilariyla Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullari arasinda her yil düzenlenen Genç Sada Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi’nin Türkiye Finali, Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi konferans salonunda düzenlendi.

Türkiye genelinde 81 ilden 2 bin 566 ögrencinin katilimiyla düzenlenen il finallerinin ardindan her ilin birincisinin katilimiyla Mart ayinda bölge finalleri gerçeklestirildi.

Agri’da gerçeklestirilen Türkiye Finali’ne katilmaya hak kazanan ögrenciler, vatandaslarin yogun katilimi ile düzenlenen programda Kur’an-i Kerim ziyafeti verdi. Sinevizyon gösterimi ile süren Türkiye Finali’nde tasavvuf musikisi korosu sahne aldi.

Programda konusan Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz, “Degerli katilimcilar ve davetliler 1985 yilindan 2022 yilina kadar yaklasik 30 yillik mazisi olan bir yarismaya istirak ettiniz. Bakanlik olarak her okulumuzda çocuklarimizin milli, manevi ve ahlaki kültürel degerleri elde edebilmesi için çaba sarfediyoruz. Imam Hatip okullarim Türkiye’mizde kitabin ayetleriyle kainatin ayetlerini ayni çati altinda birlestiren kurumlar olarak 110 yildir yoluna devam eden bir çinar olarak yer almaktadir. Bugün bu çinarin gölgesinde yetisen yavrularimizin Kuran tilavetine sahit olacagiz.” seklinde konustu.

Agri Belediye Baskani Savci Sayan ise, “Agri’ya bu kadar muhtesem bir kalabalik ve görünüm yakisir. Selahaddin Eyyubi’nin, Hani Baba’nin topragindan Kuran’in sesi yükselmeli. Baska sesler bize yakismaz. Ilimizde, Hazreti Nuh’un topraginda Kur’an-i Kerimi okuma final yarismasi yapiliyor. Büyük onur ve gurur duydum. 1412 yil önce, 610 yilinda peygamber efendimize vahiy yoluyla gelen ve bugün hepimizin kitabi olan Kur’an-i Kerim bizler için, toplum için önemli bir eserdir. Ne ararsaniz var. Adalet var, ilim var, hikmet var, ariflik var, düzen var. Dünyanin, kainatin ve herkesin faydalanabilecegi Allah’in kelami. Biz bugün ne çekiyorsak Kuran’a uymamamizdandir.” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan, Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin, Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Üyesi Fatih Okumus, Din Isleri Yüksek Kurulu Uzmani Davut Kaya, Istanbul Çamlica Camii Imam Hatibi Kerim Öztürk ve Ayasofya-i Kebir Camii Imam Hatibi Bünyamin Topçuoglu’ndan olusan seçici kurul üyelerinin son degerlendirmelerini yapmasinin ardindan sonuçlar açiklanarak en yüksek dereceyi alan karilere ödülleri takdim edildi.

Dogru, ölçülü ve makami ile Kur’an-i Kerim’i birbirinden güzel okuyan 20 ögrencinin yer aldigi Genç Sada Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi Türkiye Finali’nde ortaokul kategorisinde birinci Ahmed Kinni, ikinci Eslem Emin Bal ve üçüncü Ömer Baydar olurken; lise kategorisinde birinci Mehmet Ali Saritürk, ikinci Mahmut Sami Songur ve üçüncü Abdullah Emir Altun oldu.

Programa Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz, Agri Belediye Baskani Savci Sayan, Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Agri Vali Yardimcisi Kerem Türker, Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin, AK Parti Il Baskani Halil Özyolcu, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, kurum ve kurulus müdürleri, STK temsilcileri, çok sayida ögrenci ve vatandas katildi.

Kaynak: İHA