Bakan Yardimcisi Gizligider Açiklamasi 'Siz Yeter Ki Üretin Devlet Arkanizda'

Aksaray Ziraat Odasi Baskanligi, Aksaray Valiligi ve Aksaray Belediyesi tarafindan düzenlenen 6. Uluslararasi Tarim ve Hayvancilik Fuari ziyaretçilerine kapilarini açarken, açilisa katilarak çiftçilere seslenen Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Ebubekir Gizligider, “Siz yeter ki üretin devlet arkanizda” dedi.

Bakan Yardimcisi Gizligider Açiklamasi 'Siz Yeter Ki Üretin Devlet Arkanizda'
6. Uluslararasi Tarim ve Hayvancilik Fuari 250 firmanin katilimiyla, “Tarimda teknoloji devri” sloganiyla basladi.

Çiftçilerin ürün yetistiriciliginde teknoloji ile bezenmis tarim aletlerini tanimasi ve teknoloji ile tarimin bulusturulmasi adina kurulan fuarda açilan stantlari gezen çiftçilere hem tarim makineleri hem de üretimdeki teknoloji çalismalari anlatildi. Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Ebubekir Gizligider’in açilisini gerçeklestirdigi fuarda stantlar ziyaret edildi. Aksarayli firmalar basta olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasindan gelen 250 firmanin tarim aletlerini ve gübre üretim sistemlerini inceleyen Bakan Yardimcisi Gizligider, çiftçilerle basin açiklamasinda da bir araya geldi. Çiftçilerin Türkiye ekonomisine en büyük katkiyi sagladigini belirterek bazi firmalarin ulusal çapta yaptigi çalismalar yakindan incelendi.

“Siz yeter ki üretin devlet arkanizda”

Bakan Yardimcisi Gizligider, “Avrupa’da birçok alanda üretim alaninda birinciyiz. Ancak bizim simdi yapmamiz gereken isler var. Nitelikli büyümeye gidecegiz. Artik nicel büyümeden farkli özellikle geçtigimiz 2 yilda yasadigimiz pandemi sürecinde bunu anladik. Üretmezseniz yoksunuz, paraniz olsa da anlami yok, önce üretecegiz. Dünyanin en büyük teknoloji devlerinin Afrika’dan baska alanlardan arazi satin aldigi haberlerini aliyoruz. Yani demek ki düsünmek için önce tok olacagiz. Önce kendi topraklarimiza hakim olacagiz. Bunlari verimli kullanacagiz. Simdi yeni dönemde biz insallah tarim ve teknolojiyi çok sik zikretmeye çalisacagiz. Artik Türkiye Korumali Sigorta destegine geçiyor. Suan Konya da bunu uyguluyoruz. Insallah 2023 itibariyle tüm Türkiye’de çiftçinin ürününü garantiye alacagiz. Çiftçi garanti olarak ne kazanacagini bilecek. Inisler, çikislar, dalgalanmalar neticesinde zarara ugramayacagini bilecek. Yani özeti su siz yeter ki üretin devlet arkanizda bunu da bilin. Yeter ki ekin yeter ki dikin devlet sonuna kadar arkanizda bunu hep bilin” dedi.

Fuari ve amacini anlatan Ziraat Odasi Baskani Emin Koçak da, “Yaklasik 2 yildir pandemiden dolayi fuari yapmamistik. Geçmiste 5 yil üst üste yaptik. Bu sene Uluslararasi Tarim Fuarini gerçeklestirdik. Amacimiz teknoloji ile üreticiyi bir araya getirmek ve yaklasik 250 firma katildi.

Bu Aksaray ekonomisine ciddi sekilde katki saglayacak. Üreticimizi yeni teknoloji ile bir araya getirip teknolojiyi yakindan takip edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA