16 Madencinin Canini Kurtardigi Göçükte Operatör Hayatini Kaybetti

Denizli’nin Acipayam ilçesinde krom madeninde meydana gelen göçükte 1 operatör hayatini kaybederken, ekipte bulunan 16 madenci ise kendi çabalariyla kurtulmayi basardi. Yaklasik 3 saatlik bir çalismanin ardindan cansiz bedeni bulunan operatörün 6 erkek çocuk babasi oldugu ögrenildi.

16 Madencinin Canini Kurtardigi Göçükte Operatör Hayatini Kaybetti


Edinilen bilgilere göre, aksam saat 21.20 siralarinda Acipayam’a bagli Karaismailler Mahallesi Devekonagi mevkiinde faaliyet gösteren krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük sonrasi maden sahasina saglik, jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 2 vardiya olarak yaklasik 100 isçinin çalistigi krom madeninde görev yapan isçilerden 40 yasindaki Ali Riza Kut, göçük altinda kalirken, 16 ekip arkadasi ise kendi çabalariyla çikmayi basardi. Bölgeye sevk edilen ekipler göçük altinda kalan Kut’un cansiz bedenine yaklasik 3 saatlik bir çalismanin ardindan ulasti. Operatör oldugu ögrenilen Kut’un cansiz bedeni otopsi yapilmak üzere adli tip morguna kaldirildi. Ekipler göçügün neden kaynakli olustugunu belirlemek için çalisma baslatti.

Bölgede çalismalari takip eden Acipayam Belediye Baskani Hulusi Sevkan, “Öncelikle basimiz sag olsun. Bugün ne yazik ki 21.30 sularinda Karaismailler madeninde bir çökme meydana geldi.40 yaslarinda bir isçimiz ne yazik ki hayatini kaybetti. Ekipler hep birlikte yaralimizi çikardilar ama kurtarilamadi. Esine ve çocuklarina bassagligi diliyorum. Biz haberi alinca Acipayam’dan geldik. Umarim yeni kazalar olmaz. Ekipte 17 kisi çalisiyormus. Göçük altinda kalan digerleri kurtarmis kendini” dedi.



Öte yandan, hayatini kaybeden Kut’un Mugla’nin Dalaman ilçesine bagli Narli Mahallesinde oturdugu ve 6 erkek çocuk babasi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA