Sinop'ta Türk Mutfagi Haftasi Etkinlikleri

Sinop’ta "Türk Mutfagi Haftasi" etkinlikleri kapsaminda yemek yarismasi düzenlendi.

Sinop'ta Türk Mutfagi Haftasi Etkinlikleri
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in liderliginde kutlanan "Türk Mutfagi Haftasi" etkinlikleri çerçevesinde Sinop’ta, Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve Ikram Hizmetleri Bölümü öncülügünde yemek yarismasi gerçeklestirildi.

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinlikte 24 katilimci 4 farkli dalda yaptiklari yemeklerle dereceye girebilmek için mücadele etti. Etkinlige katilan Vali Erol Karaömeroglu ve diger protokol üyeleri, üniversite mutfaginda ziyaret ettikleri katilimcilara yarisma öncesi basarilar dileyerek yemekler hakkinda bilgi aldi. Ardindan Vali Karaömeroglu, bir yarismacinin “Sinop mantisi büker misiniz?” istedigine karsilik, Sinop mantisi bükerek “Artik Sinoplu oldum” dedi.

Ardindan Karaömeroglu konu ile ilgili yaptigi açiklamada; “Türk Mutfagi Haftasi’ni dünyada hafta boyunca kutlamaya devam ediyoruz. Obezite tehlikesinin artik günümüz dünyasinda toplumlarin ortak sorunu haline geldi. Çocuklarimiz maalesef hazir yemeklere yöneliyor. Bu da çocuklarimizin gelecegine, saligina yönelik ciddi tehlike yaratiyor. Hem Türk mutfagi ile ilgili bir farkindalik yaratmak hem de gençlerimizi, çocuklarimizi daha saglikli yiyeceklere yönlendirmek amaciyla bu etkinlikleri yapiyoruz" ifadelerini kullandi.

Vali Karaömeroglu’nun konusmasinin ardindan olusturulan jüri tarafindan, katilimcilarca hazirlanan yemekler tadilarak derecelendirildi. Etkinlik sonunda dereceye giren katilimcilara madalya ve kupa takdim edildi.
Kaynak: İHA