Sinop'ta Tonlarca Çöpün Geri Dönüsüme Kazandirilmadan Yakilmasina Tepki

Sinop’ta 21-22 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilen Bektasaga Panayiri sonrasi tonlarca çöpün yakilmasi ve geri dönüsüme kazandirilmamasi vatandaslarin tepkisini çekti.

Sinop'ta Tonlarca Çöpün Geri Dönüsüme Kazandirilmadan Yakilmasina Tepki
Sinop’ta hafta sonu gerçeklestirilen ve 76 yildir geleneksel olan Bektasaga Panayiri sona erdi. Bektasaga Panayiri sonrasi çevredeki tonlarca çöpün Bektasaga köyünde dere kenarinda yakilmasi ve geri dönüsüme kazandirilmamasi tepki çekti.

“Bundan sonra daha dikkatli oluruz”

Sinop Bektasaga Muhtari Ercan Göçgün konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Bundan sonra daha tedbirli oluruz. Belediye baskanimiz sag olsun yardimci olacakmis. Traktörlere yükleriz ya da kamyon buluruz belediye çöplügüne dökeriz. Bundan sonra daha dikkatli oluruz” dedi.

Çöpleri yakan Ilhan Aydemir konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Bunlar Bektasaga Panayiri’ndaki saticilarin birakmis oldugu çöpler. Biz daha önceki yillarda Sinop Belediyesi’ne ait çöplüge getirdik ama kabul etmediler. Bizden bunlar için para istendi. O yüzden biz de buraya dökmek ve yakmak zorunda kaldik. Sinop Belediyesi bizden önceki senelerde tonuna 4 bin TL istedi. Biz de bu sene sormadik" diye konustu.



Baskan Ayhan: “Yardimci olurduk"

Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan ise “Bizimle bu konuyla alakali hiç kimse iletisim kurmadi. Özellikle arkadaslarimi aradim sordum. Kimse ’bizim çöpümüz var, size getirebilir miyiz’ dememis. Ayrica bizim birlik 6 tane belediye ile çalisiyor. Hatta ben baskanligini yapiyorum. Bu 6 belediyenin çöpünü 40 liraya, bu 6 belediye haricindeki kurumlarin çöpünü de 90 liraya aliyoruz. Bektasaga köyü birligin üyesi olmadigi için 90 lira olurdu ama beni arasalardi biz onlara her türlü yardimci olurduk zaten" açiklamasinda bulundu.

Ayrica Sinop Il Özel Idaresi yetkilileri, “Biz de Bektasaga köyümüzde yardimci olurduk. Keske bizi arasalardi” dedi.

Kaynak: İHA